Festivali adut Srbije

Izvor: RTS, 05.Jun.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festivali adut Srbije

Letnji muzički festivali u Srbiji, koji su postali poznati u Evropi, glavni su adut Srbije u privlačenju turista. U okviru kampanje "Zvuci leta u Srbiji" snimljen je i spot koji će se emitovati u centru Londona više od 70 puta dnevno.

Turizam Srbije, ove godine promociju zasniva na letnjim muzičkim festivalima koji su već postali poznati u Evropi i koji nam i dovode najveći broj stranih turista.

Kampanja, "Zvuci leta u Srbiji", nastavlja se u zemlji i u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inostranstvu. Posebna pažnja usmerena je na britanskom tržištu jer statistički podaci govore da su na Egzitu i u Guči najbrojniji turisti baš iz ove zemlje.

Snimljen je i spot koji će se u centru Londona do kraja avgusta emitovati 70 puta dnevno.

Spotom se promovišu Egzit, Guča, Nišvil i Birfest, a Britance pozivaju da posete jedan ili možda sva četiri festivala.

Istovremeno u Srbiji, u Studentskom gradu krenula je kampanja, Srbija, moja zemlja, moje putovanje.

Cilj joj je da zainteresuje ovdašnje mlade da putuju Srbijom i u druženjima sa svojim vršnjacima iz Evrope, budu svojevrsni ambasadori domaćeg turizma.

Petar Slavković iz Studentskog grada ističe da mladi ne poznaju Srbiju i da je upravo to ono što kroz kampanju "Zvuci leta" pokušava da se promeni.

"Hoćemo da mladima prenesemo poruku da je Srbija sve, samo ne dosadna destinacija", kaže Slavković.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac napominje da je dobra vibracija nešto što prenosi duh naroda, a baš to može da zainteresuje i druge da dođu da nas posete.

U promociju srpskog turizma rado su se uključili i muzičari.

"Ja sam sa svojim bendom prešao Srbiju uzduž i popreko i video dosta bogatstva koje Srbija nudi", ističe pobednik Guče 2010. godine Dejan Petrović.

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga kaže da dosta dobro poznaje Srbiju i da voli da otputuje na Taru, Zlatibor, Kopaonik i Staru planinu.

U prilog nadi da će ovo leto biti uspešno za domaći turizam govori i podatak da je u prva četiri meseca ove godine Srbiju posetilo 12 odsto više turista nego u istom periodu prošle.

Najveće povećanje broja gostiju iz inostranstva zabeležili su Novi Sad i banje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.