Eko projekat modne kuće Guči

Izvor: Press, 18.Mar.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eko projekat modne kuće Guči

Italijanska modna kuća Guči (Gucci) iznenadila je javnost kada se na ovogodišnjoj Nedelji mode u Parizu pojavila sa novom kolekcijom torbi, napravljenih od specijalne kože, jer su želeli da se potrude da podignu svest ljudi kada je u pitanju briga za okolinu i humanost prema životinjama. Naime, nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Guči torbe su napravljene od životinja koje se uzgajaju na rančevima u Brazilu kojw su specijalno uzgajane za ovu svrhu. Novi modeli Guči torba su napravljene u saradnji sa Grin Karpet Čalendž (Green Carpet Challenge) zelenim projektom, koji ima za cilj da podigne svest o humanosti u modnoj industriji.

Sve tri Guči torbe imaju pasoš u kome stoje sve informacije o njihovom poreklu i to od uzgoja krava, pa do samo nastanka proizvoda. Livija Đugoli (Livia Giuggioli), pokretač Grin Karpet Čalendž  zelenog projekta se nada da će ovakvi pasoši biti budućnost za mnoge brendove, pogotovu za one koji su svetski poznati. S obzirom na to da se kupci svakim danom sve više menjaju, njima nije dovoljno da neki proizvod bude lep, već bi želeli da znaju gde je i kako proizveden. U modnoj kući Guči se nadaju da će i drugi brendovi u modnoj industriji slediti njihov eko primer. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.