Uskoro kombinovana vakcina Moderne protiv gripa i kovida

Izvor: B92, 10.Sep.2021, 08:14

Uskoro kombinovana vakcina Moderne protiv gripa i kovida

Pokrenuto je razvijanje vakcine, koja će kombinovati kovid buster dozu i eksperimentalnu vakcinu protiv gripa.

Farmaceutska kuća Moderna saopštila je danas da razvija novu vakcinu protiv kovida u jednoj dozi, koja kombinuje buster dozu sa eksperimentalnom vakcinom protiv gripa.

"Verujemo da je pred nama velika prilika, ukoliko bismo mogli da na tržište plasiramo visoko efikasnu, opštu antirespiratornu godišnju vakcinu", izjavio je izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moderne Stefan Bansel, preneo je Rojters.

Kompanija već sprovodi klinička testiranja vakcina protiv respiratornih bolesti za odrasle.

Moderna već razvija nekoliko vakcina protiv virusa, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moderna radi na kombinaciji vakcina protiv gripe i COVID-19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2021

Farmaceutska kuća Moderna saopštila je kako razvija novu vakcinu u jednoj dozi, a koja kombinira booster dozu protiv COVID-19 sa eksperimentalnom vakcinom protiv gripe. “Vjerujemo kako je pred nama velika prilika, ukoliko bi mogli na tržište plasirati visoko efikasnu, opštu antirespiratornu godišnju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.