Izvor: Blic, 17.Apr.2009, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U karantinu 53 osobe posle smrtnog slučaja u ruskom vozu

Ruska zdravstvena služba stavila je u karantin 53 osobe iz voza nakon što je jedna putnica iznenada umrla, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Kineskinja koja je preminula na dalekom istoku Rusije bolovala je od dvostrukog bakterijskog zapaljenja pluća, pa su potvrđeni raniji izveštaji da ovo nije slučaj zaraze SARS-om, odnosno ptičijim gripom, saopšteno je danas iz ruske zdravstvene službe.



Preliminarna laboratorijska analiza uzoraka uzetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz pluća, unutrašnjih organa i mozga žene pokazala je da u njima nema virusa SARS-a niti drugih opasnih virusa, rekao je rukovodilac ruske zdravstvene službe Genadij Oniščenko. Zbog sumnje da je u pitanju ptičiji grip u karantinu je držano 53 ljudi iz voza koji je putovao ka Moskvi. Vest da je možda reč o ptičijem gripu je juče objavila RTV Hongkong. Nove informacije o analizama demantovane su kasnije danas.

Nije saopšteno koliko godina je preminula žena imala. Kako se navodi, zvaničnici SZO i Rusije rade na tome da taj slučaj ne preraste u međunarodnu zdravstvenu pretnju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.