Izvor: JUGpress.com, 26.Mar.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štab za vanredne situacije: Povećan broj obolelih od korone i oboljenja sličnih gripu

LESKOVAC

Na 21. vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije Direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić je podnela izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu. Ona je iznela podatak da je do sada troje registrovanih osoba zaraženih virusom KOVID-19, dvoje iz Leskovca i jedan stanovnik Vlasotinca.

„Na dan 26.3. se 165 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osoba nalazi u samoizolaciji od kojih je 18 bilo u direktom kontaktu sa osobama koje su zvanično obolele od ovog virusa. U toku je sprovođenje i svih propisanih mera u cilju usporavanja širenja epidemije.“

Nikolićeva je rekla i da je analizom broja registrovanih slučajeva gripa i oboljenja sličnih gripu za prethodnu nedelju došlo do povećanja broja obolelih u peridou od 16.-22. marta za 21,47% na području Jablaničkog okruga. Na teritoriji Leskovca je došlo do pada za 16,35%. U odnosu na isti period prošle godine beleži se povećanje broja obolelih za 85,34% na području Jablaničkog okruga, odnosno 82,69% na teritoriji Grada Leskovca.“

Razmatrane su postojeće i usvojene nove naredbe, zaključci i preporuke u cilju jednoobraznog postupanja svih organa u uslovima proglašenja vanrednog stanja radi spečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije virusa COVID-19 na teritoriji našeg grada. Između ostalog, JP „Pijaca“ je naloženo zatvaranje svih robnih pijaca na teritoriji grada Leskovca, osim zelene i kvantaške pijace. Odeljenje za društvene delatnosi Gradske uprave organizovaće pružanje neophodne pomoći osobama sa posebnim potrebama u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i lekova. Dom učenika srednjih škola u obavezi je da u najkraćem roku osbosobi ustanovu za potencijalni prihvat lica ugroženih od infekcije ili prihvat drugih lica po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije. Rukovodstvo ove ustanove ima obavezu i da obavesti učenike i njihove roditelje da se stvari koje su ostale posle iseljenja mogu pruzeti u propisanim rokovima, a da se preuzimanje stvari obavi na bezbedan način uz poštovanje zaštitnih mera. Ukoliko učenici nisu u mogućnosti da preuzmu stvari, one će biti komisijski spakovane, adekvatno obeležene i bezbedno uskladištene, a pri tome će se posebno voditi računa o stvarima od vrednosti i elektronskim uređajima.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.