SVE JE VIŠE ZARAŽENIH KORONOM! SZO izdala alarmantno upozorenje, može doći do popunjavanja svih kapaciteta bolnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 07:14

SVE JE VIŠE ZARAŽENIH KORONOM! SZO izdala alarmantno upozorenje, može doći do popunjavanja svih kapaciteta bolnica

Tedros je naglasio taj trend brine SZO, jer će sezona gripa na severnoj polulopti takođe povećati potrebu za bolničkim krevetima.

Sve veći broj slučajeva korona virusa u Evropi uskoro bi mogao dovesti mnoge bolnice do kraja njihovih mogućnosti, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prošle nedelje, naime, broj prijavljenih slučajeva korona virusa u Evropi bio je gotovo tri puta veći od onog na vrhuncu pandemije u prvom talasu u martu, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u petak direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus na konferenciji za novinare u Ženevi, dodajući da je istovremeno broj umrlih daleko ispod nivoa iz marta.

On je, međutim, upozorio da se broj hospitalizacija povećava i da u mnogim gradovima prijavljuju da će kroz nekoliko nedelja popuniti kapacitete na intenzivnoj nezi.

Rekao je i da bi zemlje trebalo da prihvate jedinstveni pristup kovidu i gripu, s obzirom da se obe bolesti mogu pobediti istom strategijom - distancom, čistim rukama, maskama i dobro provetrenim prostorima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.