Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 22:59

Ptičji grip u Južnoj Koreji, ubijeno oko 400.000 kokošaka i pataka

Južnokorejske vlasti su potvrdile da je na jednoj farmi za uzgoj živine na jugozapadu zemlje izbila epidemija veoma patogenog virusa ptičjeg gripa H5N8, saopšteno je iz Svetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja (OIE).
Pozivajući se saopštenje južnokorejskog ministarstva poljoprivrede, Svetska organizacija za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zdravlja životinja je izdala upozorenje na svom sajtu navodeći da je na jednoj farmi u gradu Girin-riju ubijeno 19.000 pataka, preneo je Rojters.
Na šest farmi u tom delu zemlje preventivno je ubijeno još oko 392.000 kokošaka i pataka, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo poljoprivrede.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALARMANTNO! IZBILA EPIDEMIJA NOVE BOLESTI: Ovoga puta je sve krenulo u Južnoj Koreji, jedna životinja krivac

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020

Na farmi živine u Južnoj koreji izbila je epidemija ptičijeg gripa..Južnokorejske vlasti su potvrdile da je na jednoj farmi za uzgoj peradi na jugozapadu zemlje izbila epidemija veoma patogenog virusa ptičijeg gripa H5N8, saopšteno je danas iz Svetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PTIČIJI GRIP U JUŽNOJ KOREJI Na farmi ubijeno oko 400.000 peradi

Izvor: Blic, 01.Dec.2020, 01:36

Južnokorejske vlasti su potvrdile da je na jednoj farmi za uzgoj peradi na jugozapadu zemlje izbila epidemija veoma patogenog virusa ptičijeg gripa H5N8, saopšteno je danas iz Svetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja (OIE).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.