Ptičji grip u Holandiji i Nemačkoj - uništavanje 200.000 pilića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2020, 10:39

Ptičji grip u Holandiji i Nemačkoj - uništavanje 200.000 pilića

Holandsko Ministarstvo poljoprivrede naredilo je danas odstrel 200.000 pilića, pošto je na farmi u istočnom gradu Puiflijk otkriven visoko patogeni virus ptičjeg gripa.

Uništavanje živine, uključujući piliće na farmama u radijusu od jednog kilometra, drugo je po redu u toj zemlji ovog meseca, nakon što je bolest H5N8 prvobitno otkrivena kod divljih ptica, izveštava Rojters.

Holandskim proizvođačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << živine naređeno je da drže perad zatvorenu kako bi se sprečilo širenje zaraze.

I na farmi živine u Nemačkoj potvrđen ptičji grip

Na farmi živine u državi Šlezvig-Holštajn na severu Nemačke potvrđen je ptičji grip H5N8, saopštilo je državno ministarstvo poljoprivrede.

Slučajevi na farmi su zabeleženi nakon što je ptičji grip već ranije registrovan među divljim pticama u regionu, preneo je Rojters.

Na farmi živine u državi Šlezvig-Holštajn na severu Nemačke 88 pilića uginulo je tokom kratkog perioda vremena, saopštilo je ministarstvo i dodalo da je ostatak živine na farmi izolovan.

Ranije u toku ove godine, slučajevi ptičjeg gripa zabeleženi su na farmi živine i u Donjoj Saksoniji na severu Nemačke.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PTIČJI GRIP STIGAO U EVROPU: Sprečavanje širenja zaraze u toku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2020

Ptičji grip se pojavio u Holandiji..Holandsko Ministarstvo poljoprivrede naredilo je danas odstrel 200.000 pilića, pošto je na farmi u istočnom gradu Puiflijk otkriven visoko patogeni virus ptičjeg gripa...Uništavanje živine, uključujući piliće na farmama u radijusu od jednog kilometra, drugo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Holandiji 215.000 kokošaka biće ubijeno zbog ptičijeg gripa

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2020

Oko 215.000 kokošaka nosilja biće ubijeno posle registrovanih slučajeva ptičijeg gripa u jednoj farmi živine na jugu Holandije, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede..."Ptičiji grip (H5) prijavljen je u jednoj farmi kokošaka nosilja kod grada Druten. Verovatno je reč o visoko pategonoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.