Ptičji grip u Evropi

Izvor: VOA, 17.Nov.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ptičji grip u Evropi

Holandske vlasti uvele su jutros karantin i strogu zabranu transporta pilića nakon što je na jednoj farmi otkriven ptičji grip, dok se drugi tip ove bolesti pojavio u odgajalištu pataka u Britaniji.

Više od 150.000 pilića biće uništeno nakon što je na farmi u gradiću Hekendorpu pronađen virus H5N1, koji može da pređe i na ljude, saopštile su jutros holandske vlasti.

Ovo je drugo izbijanje pričjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << gripa u Evropi pošto je ranije ovog meseca virus H5N8 pronađen u Nemačkoj. Holandsko ministratstvo za ekonomiju saopštilo je juče da je ovaj virus krajnje zarazan kod ptica, dok je vlada izdala 72-časovnu zabranu transporta piletine, jaja i djubriva.

Portparol Evropske komisije Rikardo Kardozo je agenciji Rojters izjavio da će komisija verovatno uvesti hitne mere zaštite kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.