Prvi slučaj koronavirusa u Nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj koronavirusa u Nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg

Nemački zvaničnici saopštili su da je u južnoj nemačkoj pokrajni Baden-Virtemberg registrovan prvi pacijent zaražen koronavirusom.
Virus je registrovan kod 25-godišnjeg muškarca koji je nedavno boravio u Milanu.

Muškarac je testiran a rezultati testa su pokazali da je pozitivan na virus Kovid-19.
Nemački ministar zdravlja je izjavio da je muškarac, koji je najverovatnije zaražen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom boravka u Italiji, kontaktirao nadležne zdrastvene službe zbog simptoma nalik gripu.
On je prebačen u bolnicu gde će biti smešten u izolaciju, dodao je ministar.
"Osobe koje su bile sa njim u kontaktu biće u kućnoj izolaciji i njihovo zdrastveno stanje biće praćeno na dnevnoj osnovi. Ukoliko budu dobili simptome virusne infekcije, biće odmah smešteni u bolnički karantin", rekao je nemački ministar zdravlja.
Kako navodi Rojters, to je 17. slučaj koronavirusa u Nemačkoj, a do sada nije zabeležen nijedan smrtni slučaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi slučaj zaraze korona virusom u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020

Kod jednog 25-ogodišnjeg muškarca utvrđeno je prisustvo korona virusa, a najverovatnije je zaražen u Milanu u Italiji, objavile su regionalne vlasti nemačke države Baden-Virtenberg...On je hospitalizovan i izolovan, saopštilo je ministarstvo za socijalna pitanja te jugozapadne nemačke oblasti...Razboleo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.