Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 20:02

Preminuo najstariji svedok napada na Perl Harbor

Najstariji svedok japanskog napada na pomorsku bazu Perl Harbor, Klejton Šenkelberg, preminuo je u 103. godini u domu za stare u San Diegu, preneli su američki mediji.

Šenkelberg je rođen godinu dana pre nego što je španski grip zahvatio zemlju, a poslednju godinu njegovog života obeležila je pandemija kovida-19. On se zarazio, ali nije imao simptome, ističu članovi njegove porodice.

Šenkelberg je doživeo jedan od najznačajnijih dana moderne američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istorije - 7. decembar 1941, napad japanskih vazdušnih snaga na Perl Harbor na Havajima, nakon kojeg su Sjedinjene Američke Države ušle u Drugi svetski rat.

Nakon rata ostao je u mornarici još dve decenije. Kasnije se preselio u San Diego, gde je radio kao domar u srednjoj školi.

Imao je sedmoro dece.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.