Preminuo najstariji svedok napada na Perl Harbor

Najstariji svedok japanskog napada na pomorsku bazu Perl Harbor, Klejton Šenkelberg, preminuo je u 103. godini u domu za stare u San Diegu, preneli su američki mediji.
Šenkelberg je rođen godinu dana pre nego što je španski grip zahvatio zemlju, a poslednju godinu njegovog života obeležila je pandemija kovida-19. On se zarazio, ali nije imao simptome, ističu članovi njegove porodice.
 
Šenkelberg je doživeo jedan od najznačajnijih dana moderne američke istorije - 7. decembar 1941, napad japanskih vazdušnih snaga na Perl Harbor na Havajima, nakon kojeg su Sjedinjene Američke Države ušle u Drugi svetski rat.
 
Nakon rata ostao je u mornarici još dve decenije. Kasnije se preselio u San Diego, gde je radio kao domar u srednjoj školi.
 
Imao je sedmoro dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.