Odloženo suđenje Svetlani Vukajlović

Izvor: RTS, 17.Jun.2013, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Svetlani Vukajlović

Iz tehničkih razloga odloženo suđenje bivšoj direktorki RFZO-a Svetlani Vukajlović i njenim saradnicima, optuženim za zloupotrebe u nabavci vakcina protiv novog gripa. Glavni pretres zakazan za 22. oktobar.

Bivšoj direktorki Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović i njenim saradnicima je odloženo suđenje iz tehničkih razloga. Oni su optuženi za zloupotrebe u nabavci vakcina protiv novog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gripa.

Početak suđenja, koji je bio zakazan za danas, odložen je za 22. oktobar, kako bi se advokati pripremili za glavni pretres, jer nisu na vreme dobili izmenjenu optužnicu.

Tužilaštvo je u skladu sa izmenama zakona preradilo optužnicu, koja je 13. juna stigla u sud, ali je advokati nisu dobili.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je krajem februara 2012. godine optužnicu protiv bivše direktorke RFZO Svetlane Vukajlović, bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić, direktora kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimira Gravara i direktora "Detapa" Ljubomira Pavićevića.

Oni se terete da su nelegalnom nabavkom vakcina protiv "svinjskog gripa" krajem 2009. godine oštetili državni budžet za oko 1,25 miliona evra. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje u aferi "vakcine"

Izvor: RTS, 17.Jun.2013

Iz tehničkih razloga odloženo suđenje bivšoj direktorki RFZO-a Svetlani Vukajlović Popržen i njenim saradnicima, optuženim za zloupotrebe u nabavci vakcina protiv svinjskog gripa. Glavni pretres zakazan za 22. oktobar...Bivšoj direktorki Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.