Ne možete da ZASPITE od ZAPUŠENOG NOSA, jer se GUŠITE kada legnete? Ovo su TRIKOVI koji zaista POMAŽU, najbolji onaj sa VODOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 23:51

Ne možete da ZASPITE od ZAPUŠENOG NOSA, jer se GUŠITE kada legnete? Ovo su TRIKOVI koji zaista POMAŽU, najbolji onaj sa VODOM

Borba protiv prehlade može da vam iscrpi energiju, a može biti teško zaspati kada stalno kašljete, kijate ili se borite sa temperaturom. Međutim, postoje određeni trikovi pomoću kojih možete brže da zaspite i bolje da spavate. Mnogi simptomi prehlade i gripa su još gori kada morate da legnete u krevet. Međutim, san je najbolje sredstvo za lečenje, zato je važno da obezbedite sebi kvalitetno spavanje

Stručnjak za spavanje otkrio je neke od najboljih načina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zaspite dok patite od prehlade ili gripa.

Januar je doneo ledeno hladne temperature, ostavljajući većinu nas sa nekom vrstom gripa ili prehlade - što znači da su mnogi od nas vode noćne borbe kada pokušavamo da zaspimo sa zapušenim nosom. Ne postoji ništa više frustrirajuće od toga da ne možete da se uspavate, pa je stručnjak za spavanje priskočio u pomoć da ponudi neke proverene trikove i savete.

Luk Doran, zdravstveni konsultant specijalizovan za spavanje i ishranu u "Healthcare RM", podelio je neke načine da se uspavate kada ste prehlađeni.

- Kada smo bolesni - prehlađeni ili imamo grip, to može da počne da utiče na sve aspekte našeg života, uključujući našu sposobnost spavanja. Možda ćete primetiti da se često budite noću zbog teškoće sa disanjem.

Stručnjak, koji se fokusira na spavanje i ishranu, otkrio je da postoje načini da se pomogne u borbi protiv noćnih borbi. Prvo je predložio da podignete glavu, objašnjavajući: - Podizanje glave pomaže da se sinusi lakše dreniraju, omogućavajući lakše disanje tokom perioda bolesti.

Pre odlaska u krevet, konsultant preporučuje da se tuširate toplom vodom, jer je rekao da to "može pomoći da se otvore sinusi", a takođe može pomoći da se isprazni nos i "izbegne začepljenje tokom cele noći".

Luk je takođe predložio da koristite ovlaživač da biste pokušali da pomognete sebi da lakše dišete. Rekao je: - Pokretanje ovlaživača preko noći pomaže da se spreči suvoća koja može izazvati iritaciju. Pomaže da se kontinuirano šalje vlaga u vazduh, što pomaže da se smanji nakupljanje sluzi.

Stručnjak je takođe objasnio kako jedenje meda može pomoći u ublažavanju klasičnih simptoma prehlade i gripa: - Utvrđeno je da je jedenje meda jedna od najefikasnijih opcija za ublažavanje simptoma kašlja. Med pomaže da se grlo obloži što pomaže da se ublaži nelagodnost, rekao je on.

Luk takođe kaže da je održavanje hidracije ključno, dodajući: - Dobra hidratacija pomaže da se sluz odvede iz sinusa i da se oslobodite bilo kakvog nakupljanja.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.