NOVA ŽRTVA GRIPA: Preminula žena, raste broj obolelih

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ŽRTVA GRIPA: Preminula žena, raste broj obolelih

U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje, a prema rečima portparola Opšte bolnice u tom gradu, doktorke Biljane Kočović, starija žena preminula je tokom noći U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje, a prema rečima portparola Opšte bolnice u tom gradu, doktorke Biljane Kočović, starija žena preminula je tokom noći, dok je na intenzivnoj nezi šest pacijenata, od kojih je dvoje životno ugroženo.Kočović >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je za RTS rekla da je starija žena primljena u čačansku bolnicu u teškom stanju, sa znacima respiratorne infekcije."Borba za njen život je u toku kasnih noćnih sati, nažalost, izgubljena. Reč je o starijoj pacijentkinji, 86 godina, hroničnom bolesniku, znači već je imala bolesti koje su kompromitovale novonastalu situaciju", rekla je Kočović.Ona je dodala da je zdravstveno stanje pacijenata na intenzivnoj nezi uglavnom nepromenjeno."Dvoje pacijenata su u ozbiljnom zdravstvenom stanju, životno su ugroženi i borba za njihov život traje iz minuta u minut. Kada je o ostalim pacijentima reč, možemo da kažemo da je napravljen korak unapred, ka poboljšanju. Međutim, njihovo stanje je i dalje ozbiljno", naglasila je Kočović.PROČITAJTE JOŠ: OČAJ U DOMU NEŠKOVIĆA: Virus oduzeo život blizancu, i sestra ima grip, ali nije ugroženaPrema njenim rečima, kod jednog od pacijenata je i laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa gripa, dok se za ostale još čekaju rezultati.Upitana za kliničku obdukciju dvoipogodišnjeg mališana, koji je u subotu preminuo u čačanskoj bolnici, Kočović je rekla da će o rezultatima biti obaveštene sve nadležne institucije.U čačanskoj opštoj bolnici posete su zabranjene od juče u podne. U Moravickom okrugu laboratorijski je potvrden virus gripa tipa AH1 kod tri pacijenta.Prema informacijama Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", od posledica virusa gripa u Srbiji do sada je umrlo 18 ljudi, a prijavljeno je oko 85.000 gradana sa oboljenjima sličnim gripu. Među prijavljenim slucajevima je najviše dece uzrasta do četiri godine, ističe RTS. Zavod za javno zdravlje Čačak U PONEDELjAK je prijavio epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga, rekla je za Tanjug Dragana Dimitrijević, šef za epidemiološki nadzor "Dr Milan Jovanović Batut".GRIP POTVRĐEN KOD 12 OSOBANA području pirotskog zavoda za javno zdravlje, koji pokriva područje ovog grada , ali i Bele Palanke, Dimitrovgrada i Babušnice, do sada su gripa ili obolenja sličnih gripu obolele 2082 osobe. Laboratorijskim analizama 14 briseva, urađenim u "Batutu", grip je utvrđen u 12 slučajeva. Kod 9 osoba brisevi su uzeti u Opštoj bolnici, a ostali prilikom pregleda. Kako saopštavaju iz ZZJZ, u narednom periodu se očekuje veći broj obolelih, pa je neophodno pojačati mere prenvencije.(V. Ć.)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NOVA ŽRTVA GRIPA: Preminula žena, raste broj obolelih

Izvor: OkRadio.rs, 12.Feb.2019

U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje, a prema rečima portparola Opšte bolnice u tom gradu, doktorke Biljane Kočović, starija žena preminula je tokom noći U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje, a prema rečima portparola Opšte...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.