NAPRAVLJEN JE PRVI KORAK Elek podelio ohrabrujuće vesti: U KBC Kosovska Mitrovica dopremljeno više od 4.000 doza vakcina

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2023, 18:57

"NAPRAVLJEN JE PRVI KORAK" Elek podelio ohrabrujuće vesti: U KBC Kosovska Mitrovica dopremljeno više od 4.000 doza vakcina

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je da su dopremljen deo neophodnih vakcina.

U Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica stigao je kontigent vakcina u kojem su i be-se-že vakcine za najlmlađe, ali i vakcine protiv gripa za najstarije pacijente.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je tu vest za Kosovo onlajn ocenjujući da sada sa olakšanjem može da kaže da je napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi korak u dopremanju vakcina koje su neophodne.

Kako je ispričao, stigla je be-se-že vakcina, diteper vakcina, odnosno pentaksin koja pored ditepera sadrži komponentu za prevenciju polimijuzitisa i himofilusa influence, zatim vakcina za tetanus za odrasle, vakcina protiv hepatitisa B, vakcina protiv gripa za najstarije pacijente i to, više od 4,000 doza, kao i MMR vakcina.

- Ovim kontigentom smo trenutno dobro snabdeveni vakcinama i mislim da ćemo sada uspeti da sprovedemo kalendar redovne vakcinacije kako za najmlađe, tako i za najstarije pacijente - poručio je doktor Elek.

Izvor: Srbija Danas/Alo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.