Mazio se s psom, pa počeo da se trese. Sedam dana kasnije odsekli su mu I RUKE I NOGE (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazio se s psom, pa počeo da se trese. Sedam dana kasnije odsekli su mu I RUKE I NOGE (FOTO, VIDEO)

Mislio da je dobio stomačni grip

Greg Manteufel iz Viskonsina počeo je da povraća, dobio je povišenu temperaturu, imao je sve simptome stomačnog gripa. Ali, sledećeg jutra je bio u delirijumu, a temperatura je još više porasla. Žena ga je brzo prevezla u bolnicu, da bi tek kad su stigli tamo primetila nekoliko modrica na njegovom telu – nije ih bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kad su pet minuta ranije napustili kuću.

- Izgledalo je kao da su ga pretukli bejzbol palicom – rekla je Doun Manteufel.

Pročitajte i:

Nakon nedelju dana u bolnici, Greg (48), koji radi kao moler i obožava da vozi svoj "Harli Dejvidson" motor, izgubio je obe noge. A potom i obe ruke.

Nesrećni čovek pretrpeo je retku infekciju krvi, nakon što je štetna bakterija iz pljuvačke njegovog psa ušla u njegov krvotok, uzrokujući sepsu, odnosno trovanje krvi. Sepsa je za posledicu imala krvave mrlje koje su ličile na modrice po njegovog telu, a posebno na grudima i licu.

- Napala ga je bakterija zvana Capnocytophaga canimorsus, veoma brzo i agresivno – rekla je Doun.

Greg Manteufel pictures,loses ALL his limbs after his pet licked his leg https://t.co/iXxocT2r2V pic.twitter.com/X73QuxhS3Y

— infowe (@infowe) August 1, 2018

Lekari su Gregu dali antibiotike da zaustave infekciju, ali ugrušci su blokirali protok krvi u njegove udove, uzrokujući odumiranje tkiva i mišića. Na kraju su morali da mu amputiraju noge od kolena naniže, a potom i ruke, kako bi mu spasili život.

- Greg je rekao lekarima da urade sve što treba da mu spasu život. Nikad još nije bio negativan. Rekao je: "Šta je tu je, moramo nastaviti dalje". Zašto on? Zašto se to događa nama? – upitala je Doun.

Manteufelovi imaju jednog psa, ali su u vreme kad se Greg razboleo bili okruženi sa njih osmoro. Bakterija je mogla doći od bilo kog od tih pasa koji ga je polizao.

- On obožava pse – rekla je Doun, koja je u braku sa Gregom 15 godina.

Greg će uskoro biti otpušten iz bolnice i možda mu predstoji operacija rekonstrukcije nosa, koji je pocrneo usled manjka protoka krvi. Nakon toga, služiće se protetičkim udovima i ići na rehabilitaciju.

- Nema izbora. Moramo biti pozitivni i raditi najbolje što umemo – istakla je Doun.

Capnocytophaga canimorsus je uobičajena bakterija kod pasa i mačaka. Nalazi se u pljuvačci većine zdravih pasa i obično nije šteta po ljude. Ali, u veoma retkim slučajevima ova bakterija može otrovati krv i uzrokovati smrt. Obično se prenosi ujedom psa i životno je opasna za alkoholičare ili osobe čija slezina ne funkcioniše normalno. Simptomi se obično veoma brzo pogoršavaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.