Još pacijenata sa gripom hospitalizovano u Nišu, 11 njih na respiratorima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još pacijenata sa gripom hospitalizovano u Nišu, 11 njih na respiratorima

Na niškoj Klinici za infektivne bolesti juče je primljeno još pacijenata sa simptomima gripa, pa se trenutno u njoj nalazi 37 pacijenata koji imaju kliničku sliku ove bolesti koja je u ovoj nedelji "odnela" tri života u Nišu.

U KC Niš kažu da nije bilo novih smrtnih slučajeva od posledica gripa, ali da je 11 pacijenata na respiratorima.

Kada je reč o Klinici za dečije interne bolesti, trenutno je ukupno hospitalizovano 7 dece. Juče su otpuštena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na kućno lečenje 4 deteta, a primljeno 4, sa kliničkom slikom virusa gripa - kažu u KC Niš.

Iz Kliničkog napominju da su uzroci krvi novih pacijenata koji su primljeni poslati na analizu, kao i da im još nisu stigli zvanični rezultati za pacijente, čija je krv poslata na analizu prethodnih dana, kako bi se potvrdilo prisustvo virusa gripa.

Podsetimo, od posledica gripa u niškom Kliničkom centru preminuli su početkom nedelje 26-godišnjakinja i 62-godišnji muškarac, a u noći između utorka i srede i 44-godišnja žena. Kako bi se sprečilo širenje respiratornih infekcija na pacijente, u niškom Kliničkom su od utorka, 5. februara, zabranjene posete.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Grip: Na Infektivnoj klinici u Nišu hospitalizovano 37 osoba, na Dečjoj klinici sedmoro dece

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Feb.2019

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu trenutno je hospitalizovano 37 pacijenata sa simptomima sličnim gripu, od kojih se 11 nalaze na respiratorima...Na Dečjoj internoj klinici nalazi se sedmoro dece. Za sve novoprimljene uzorci krvi poslati su na analizu, a opšte stanje dece je dobro. U Nišu ...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.