“Zmajevci” proslavili Dan škole

Izvor: KovinEkspres.rs, 04.Maj.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zmajevci” proslavili Dan škole

Poslednjeg aprilskog dana kovinska osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ proslavila je svoj Dan škole, sto jedanaesti rođendan i sto prvu godinu pod svojim krovom. Bio je to praznik učenika i kolektiva na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj u Letopisu Matice Srpske objavio svoju prvu pesmu “Proletnje jutro”.

Čitava sedmica bila je praznična. Svakoga dana nizale su se aktivnosti: od vesele zamene uloga, uređivanja školskog prostora i izbora najlepše učionice >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << do turnira „Između dve vatre“, utakmica malog fudbala, štafetnih igara i još mnogo toga.

Na sam praznik, u Centru za kulturu učenici su uživali u izvrsnom scensko – muzičkom omažu velikom pesniku „Zmajvci su Zmajevi drugari, oni znaju čudnovate stvari …“ koju su priredili ansambl dramske sekcije svih uzrasta, hor i orkestar.

U večernjim satima usledila je svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Predstavnice Učeničkog parlamenta uručile su ovogodišnju nagradu „Zmaj među Zmajčićima“ koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge i pravila ponašanja u školi i sve nastavnike i zaposlene u školi, učenik omiljen ne samo među đacima nego i nastavnicima i svim zaposlenim.

Laureat ovog prestižnog priznanja je Bojana Sekulić, učenica osmog razreda. Potom je usledila predstava koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila lepršavošću i spontanošću dečije igre i pesme.

D.K.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.