Živojin Mihajlović iz Negotina osuđen na 40 godina zatvora

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Nov.2012, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živojin Mihajlović iz Negotina osuđen na 40 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudiona 40 godina zatvora Živojina Mihajlovića iz Negotina zbog ubistva Branislave Stojanović (40) i njenog maloletnog sina Danijela (17), u oktobru 2007. godine, objavljeno je na sajtu tog suda. Mihajlović je 11. oktobra 2007. godine, ubio najpre Branislsvu Stojanović da bi prikrio da je od nje na prevaru uzeo 3.000 evra, a zatim i njeno dete, da bi prikrio prethodni zločin.

Pri donošenju odluke o kazni Apelacioni sud je imao u vidu, između >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << ostalog i društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela, jer se radi o delu kod koga je objekat zaštite život čoveka, što predstavlja najveću vrednost u svakom društvu, naveo je sud u obrazloženju.

Pored toga cenio je “visok stepen krivice okrivljenog, jer je ubio dva lica koja mu za to nisu dala nikakav povod i sa kojima je pritom bio u dobrim odnosima.

Žrtve su imale maksimalno poverenje u njega, iz čega proizilazi da se radi o licu koje očigledno ni najmanje ne ceni ljudski život”.

Presudom je obuhvaćen i Desimir Stanojević koji je zbog prikrivanja da je od Mihajlovića uzeo mobilne telefone, za koje nije znao da su pripadali žrtvama, i prodao ih, osuđen na šest meseci zatvora.

www.novosti.rs

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za dvostruko ubistvo 40 godina

Izvor: Blic, 05.Nov.2012, 07:27

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora osudio Živojina Mihajlovića (55) iz Negotina zbog ubistva Branislave Stojanović (40) i njenog maloletnog sina Danijela (17) u oktobru 2007. godine...Mihajlović je ubio prvu komšinicu iz sela da bi prikrio da je od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.