Izvor: Pančevac-online.com, 29.Sep.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen dvanaesti „Ethno.com”

Fantastičnim nastupom benda Vladimira Nikića sinoć je zatvoren dvanaesti muzički festival „Ethno.com”. Publika je uživala u izuzetno kvalitetnoj, mekoj i autentičnoj muzici tog vrsnog muzičara. Nikićeve melodije podsećaju na neke iskonske, drevne zvuke Balkana, na prošlost i emocije koje se najdublje osećaju. Zvuci instrumenata poput laute, kavala i defa takođe su doprineli pravom etno-zvuku.

Koncertu je prethodilo predavanje Marije Ristivojević na temu „World music >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << kao kulturni fenomen” na kojem je fenomen muzike sveta sagledan iz antropološke perspektive i u kontekstu prožimanja lokalnih i globalnih uticaja.

S. Ć.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.