„Zavet heroja” Slaviše Pavlovića

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Okt.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zavet heroja” Slaviše Pavlovića

Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Laguna” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Delfi” u tržnom centru „Aviv park”, u Ulici Miloša Obrenovića 12.

Dva najbrža čitaoca koji do srede, 15. oktobra, u 12 sati, SMS-om na broj 1201 pošalju najinspirativniji odgovor na pitanje „Šta je prema vašem mišljenju istinski herojski poduhvat?”, nagradićemo po jednim primerkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << knjige „Zavet heroja” Slaviše Pavlovića. Imena dobitnika ćemo objaviti u narednom broju „Pančevca”, a nagrade se mogu preuzeti u knjižari „Delfi”.

Pravilo za slanje SMS-a je sledeće: ukucajte KO (razmak) Laguna (razmak) tekst poruke (ne duži od 160 karaktera) i pošaljite na 1201. Bruto cena SMS-a iznosi 39,48 dinara u VIP mreži, 39,60 dinara u Telenor mreži i 38,64 dinara u mt:s mreži.

O knjizi:

Srbija 1914. godine, Veliki rat je počeo. U osvit Kolubarske bitke ostareli Andrija Itanić, pukovnik u penziji, priprema se za poslednju bitku. Za svoj grob. Izdao ga je sin Milić, kome se gubi svaki trag na granici s austrougarskom imperijom. U srcu borbe, tamo gde najbolji srpski vojnici gube živote, a puške zamenjuju bajoneti, pobesneli pukovnik Itanić predvodi četu od pedeset prekaljenih ratnih veterana u kojima ključa ahilejski bes. Pomireni sa smrću, odlučiće ishod bitke. Nakon nekoliko iscrpljujućih godina rata čitava Srbija konačno proslavlja pobedu 1918, a stari pukovnik dobija pismo od sina koji je tokom rata bio zarobljen. I nekoliko nedelja kasnije uslediće njihov poslednji susret. Veći od rata.

„Zavet heroja” je roman o porodici, istini, ljubavi i pravdi. Ovo je vredno svedočenje o jednoj epohi, zasnovano na istinitim događajima. Veliki rat i njegove priče ostavili su neizbrisiv trag na sve srpske porodice, a ovo delo je literarni spomenik herojima koji su sahranjeni u neobeleženim grobnicama.” Emir Kusturica

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

„Iskra u tami” Ruperta Tomsona

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Okt.2014

Dragi čitaoci, izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo” i „Pančevac” preporučiće vam svake nedelje po jedan zanimljiv naslov iz bogate ponude te kuće, čija se izdanja mogu naći u knjižari „Vulkan” u novom delu „Aviv parka”...Dva čitaoca koji do srede, 15. oktobra, u 12 sati, SMS-om...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.