Izvor: Kragujevac.rs, 28.Sep.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasedalo Gradsko veće

Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je predloge Odluka o izmenama i dopunama Statuta svih ustanova kulture: Centra za negovanje tradicionalne kulture ''Abrašević'', Istorijskog arhiva Šumadije, Narodne bibloteke ''Vuk Karadžić'', Doma omladine, Muzičkog centra, Narodnog muzeja, Pozorišta za decu, Spomen parka ''Kragujevački oktobar'', Knjaževsko - srpskog teatra i Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Svi predlozi odluka su upućeni Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << />
Pored toga, pred odbornicima će se naći i predlog Odluke o izmeni i dopuni Statuta Apoteke Kragujevac, kao i Nacrt odluke o izmeni osnivačkog akta Ustanove Dom omladine. Razlog za izmenu odluke je izuzimanje bioskopa ''Radnički'' iz nepokretne imovine koju je grad Kragujevac 2008. godine dao na korišćenje toj Ustanovi. U međuvremenu rešenjem Agencije za restituciju Republike Srbije - Područne jedinice u Kragujevcu taj objekat je vraćen zakonskim naslednicima bivšeg vlasnika.

Predmet restitucije je i poslovni prostor u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 59, površine 22 kvadrata koji je grad Kragujevac početkom ove godine dao na korišćenje  Centru za slobodne izbore i demokratiju (CeSID)  radi sprovođenja Projekta ''Jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana u Srbiji ''Ljudi na prvom mestu''. S obzirom na to da Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) Gradsko veće donelo je odluku da se Centru ustupi poslovni prostor u ulici Kralja Petra I broj 19. do kraja aprila 2017. godine.

Gradsko veće na današnjoj sednici dalo je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP ''Čistoća'' za realizaciju finansijske usluge - kredita za obrtna sredstva u iznosu 35 miliona dinara sa rokom vraćanja do 24 meseca i grejs periodom do šest meseci. Preduzeće će obrtna sredstva iskoristiti za

plaćanje obaveza prema Poreskoj upravi, zaposlenima po osnovu zarada i održavanje tekuće likvidnosti.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.