Za lokalne samouprave 650 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2020, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lokalne samouprave 650 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović raspisao je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020, za šta je u budžetu obezbeđeno 650 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravo učešća imaju opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

"Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kada je 2017. godine prvi put raspisan javni poziv finansirano je 15 jedinica lokalne samouprave u iznosu od 130 miliona dinara, u 2018. godini 61 gradu i opštini dodeljena su sredstva u iznosu od 500 miliona dinara, a 2019. godine 85 jedinica lokalne samouprave finansirano je sa 650 miliona dinara.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivalja poziva u Službenom glasniku, odnosno do 13. februara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.