ZZŠ ocenila rad lokalne samouprave

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Dec.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZZŠ ocenila rad lokalne samouprave

Poslednja sednica Skupštine grada u 2016. godini bila je povod Odoborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju da održi konferenciju za novinare na kojoj su iznete ocene o radu lokalne samouprave.

Prema rečima odbornika Zajedno za Šumadiju, Dušana Aleksića, Kragujevac nazaduje od oktobra 2014. godine i dolaska SNS-a na vlast. Nije zabeležena nijedna investicija, kako grada, tako i privatnih investitora. Izostanak investicionih aktivnosti prati i krah priče o konsolidaciji gradskih finansija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Prema Aleksićevim rečima lokalna vlast se enormno zadužuje, bez strategije ekonomskog razvoja i plana za vraćanje kredita. Usluge komunalnih preduzeća su, istakao je Aleksić, na najnižem nivou, dok su njihovi radnici neredovno i slabo plaćeni.

Kragujevac pored ekonomskog nazadovanja doživljava i svojevrsnu kulturnu marginalizaciju. Vratio se duh palanke s početka devedesetih godina i naš grad postaje sumorna varoš, bez vidljive želje i šansi da iz tog sivila izađe. Ovoj sumornoj slici doprinosi i kriza kragujevačkih medija koji su pred gašenjem. Lokalna vlast se opredelila da netransparentno vrši svoje funkcije daleko od pažnje javnosti. Sportski klubovi su na ivici opstanka, bez rezultata, opterećeni ogromnim dugovima grada prema njima - naglasio je Dušan Aleksić.

ZZŠ smatra da šansa za promene postoji, na proleće, raspisivanjem novih predsedničkih izbora.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.