ZIđin Koper: U MAJDANPEKU POSAĐENO JOŠ 20.000 SADNICA

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Apr.2024, 06:03

ZIđin Koper: U MAJDANPEKU POSAĐENO JOŠ 20.000 SADNICA

Majdanpek, 15. april – Zaposleni u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper nastoje da na vreme realizuju godišnji plan biološke rekultivacije degradiranih površina, pa su mnoge lokacije ovog proleća dobile lepši i zeleniji izgled. Od početka godine Služba za zaštitu životne sredine i ekologije Rudnika bakra Majdanpek organizovala je sadnju skoro 20.000 sadnica crnog bora. Pošumljavanje nedaleko od radionice za održavanje teških vozila, kao i na drugim ogoljenim kosinama u krugu rudnika >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << udružilo je ekologe, rudare i flotere.
“Ovog proleća pošumljeno je 20.000 kvadratnih metara. U toku je rekultivacija zemljišta u pogonu filtraže, gde su već formirane zatravljene površine. Nekada zapušten prostor pretvorićemo u park, jer planiramo da zasadimo mladice voća, dekorativne biljke i cveće”, kaže zamenica rukovodioca Službe ekologije u RBM-u Aleksandra Antić.
Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper Zamenik rukovodioca u pogonu filtraže Stefan Keković dodaje da šest meseci intenzivno rade na unapređenju ekološkog poretka u ovom pogonu i da su rezultati već vidljivi, a da novu zelenu oazu radnici pažljivo čuvaju i održavaju.
Članak ZIđin Koper: U MAJDANPEKU POSAĐENO JOŠ 20.000 SADNICA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.