ZBOG VRUĆINE POJAČANE KONTROLE VETERINARSKE INSPEKCIJE

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Jul.2023, 05:02

ZBOG VRUĆINE POJAČANE KONTROLE VETERINARSKE INSPEKCIJE

Srbija, 15. jul – Veterinarska inspekcija na celoj teritoriji Srbije, pojačala je nadzor i kontrolu objekata koji su odobreni za skladištenje, proizvodnju i promet hrane, navode iz Ministarstva poljoprivrede.
Naročita pažnja usmerava se na objekte brze hrane, restorane, trgovinske lance  i prodajna mesta u kojima postoje odeljenja za prodaju mesa i mleka, javne gradske pijace odnosno hale za prodaju mlečnih proizvoda i proizvoda od mesa, jaja, ribe.
Nadležni napominju da leto >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << kao godišnje doba zbog visokih temperature povlači opravdani rizik za bezbednost hrane životinjskog porekla. Naglašavaju da je svega nekoliko sati na visokim temperaturama dovoljno da se iz jedne bakterije u hrani razvije njih dva miliona.
– U veoma kvarljive vrste namirnica spadaju mleveno meso i proizvodi od njega, proizvodi od jaja, naročito majonez i mlečni proizvodi – navode stručnjaci. Napominju da se u periodu velikih vrućina hrana mora čuvati na niskim temperaturama u takozvanom „hladnom lancu”.
Inspektori preduzimaju mere u svim situacijama kada se konstatuju nepravilnosti bilo da je reč o propustima u održavanju higijene, nepravilnoj manipulaciji hranom ili neadekvatnom čuvanju. Zavisno od utvrđenih nepravilnosti nalaže se otklanjanje nedostataka, zabranjuje se obavljanje delatnosti i stavljanje u promet neispravnih namirnica, povlačenje i uništavanje zatečene neispravne hrane, dok se protiv počinilaca prekršaja preduzimaju upravne radnje, objasnili su u ovom ministarstvu.
Izvor: Politika
Članak ZBOG VRUĆINE POJAČANE KONTROLE VETERINARSKE INSPEKCIJE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.