Izvor: Radio Dunav, 13.Feb.2021, 11:36

КОМПАНИЈА „Xella Srbija“ ИЗ ВРЕОЦА КУПИЛА АПАТИНСКИ „РАПИД“

Компанија „Xella Srbija“ из Вреоца преузела је 70 процената, односно више од 228 хиљада акција, апатинског „Рапида“ плаћајући сваку од деоница 341 динар, објављено је на Београдској берзи.
Понуда за преузимање била је дата за 100 одсто акција, а сматра се успешном, јер је више од >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << 50 процената акција променило власника.
„Xella Srbija“, некадашња Колубара-Гасбетон ради у оквиру немачке „Ксела Групе“, а позната је по производњи материјала „YTONG“. Са друге стране, „Рапид“ је компанија позната по производњи фасадне силикатне опеке.
До сада је више од 95 процената акција апатинске компаније било у власништву физичких лица, а највећи од њихових пакета нису прелазили један посто укупне емисије акција. (Танјуг)
The post КОМПАНИЈА „Xella Srbija“ ИЗ ВРЕОЦА КУПИЛА АПАТИНСКИ „РАПИД“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.