Vulin: Stalna briga o invalidima

Izvor: MC Bor, 18.Feb.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Stalna briga o invalidima

Bor, 18.02.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predstavnici Foruma mladih

sa invaliditetom Beograd prisustvovali su primopredaji guseničara za savladavanje stepeništa i arhitektonskih prepreka za osobe sa invaliditetom predstavnicima Policijske uprave i opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << Bor.

Nabavka guseničara rezultat je saradnje resornog ministarstva i Foruma mladih sa invaliditetom na projektu „Pristupačne policijske stanice u Srbiji“.

Nakon toga, ministar će se u prostorijama Policijske uprave sastataosa predsednikom opštine Bor Živoradom Petrovićem i direktorima ustanova koje su u nadležnosti Ministarstva.

Reč je o direktoru filijale Fonda PIO Bor Verici Čarapić, direktorku borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sonji Stanković, direktoru Centra za socijalni rad u Boru Mirjani Mitrović i šefu Odseka Inspektorata za rad za Borski okrug Jasminki Vezurić.
Nakon razgovora sa čelnicima i direktorima razgovarao i sa predstavnicima organizacija civilnog drštva čiji je fokus rad sa osobaba sa invaliditetom.

Prdestavnici OSI-a Bor upoznali su Ministra o problemima u radu sa lokalnom samoupravom, posebno su istakli nerazumevanje jednog dela opštinskih funkcionera kao i činovnika opštinske uprave.

Ministarstvo je u protekle tri godine, kroz konkurse za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, finansijski podržalo 16 projekata kojima je putem uklanjanja arhitektonskih barijera omogućen pristup u 36 objekata koji su od značaja za ovu kategoriju stanovništva.
Pored toga, Ministarstvo je do sada finansiralo i uklanjanje arhitektonskih barijera ispred 24 zgrade policijskih uprava širom Srbije i na još desetak ustanova.
Share

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.