Vesna Nikolić i Jovan Lazarević  izlažu prvi put samostalno pred kovinskom publikom

Izvor: KovinEkspres.rs, 16.Jul.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Nikolić i Jovan Lazarević izlažu prvi put samostalno pred kovinskom publikom

Rad Vesne Nikolić

U utorak, 14. jula u Galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba dvoje kovinskih umetnika, Vesne Nikolić i Jovana Lazarevića – Jokera.

Kako nam je rekla urednica  Galerije, Barbara Hajdu, ovo je njihova prva samostalna izložba, a, inače, izlagači se gotovo decenijama redovno pojavljuju na susretima kovinskih umetnika i uspešno učestvuju na žiriranim izložbama amatera Srbije. Ove godine, radovi su im bili izloženi na Likovnom salonu u Plandištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << />
Vesna Nikolić se slikarstvom  bavi od ranog detinjstva. U poslednje dve decenije učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama i likovnim salonima. Preovlađujući uticaj da se bavi slikarstvom imao je akademski slikar i vajar Milanko Manda Mandić iz Kovina.

Rad Jovana Lazarevića

Inspiraciju za svoja prva dela našla je u stvaralaštvu Vilijama Tarnera, engleskog slikara i crtača epohe romantizma. Poput slavnog umetnika, Vesna se bavi i literarnim stvaralaštvom, pišući poeziju i prozu. Zbirku poezije “Nebo pred vratima” objavila je u izdanju Književne opštine Vršac 1998. godine, a kod istog izdavača u pripremi je i druga zbirka poezije pod radnim nazivom “110 tragova senke”. Ovo je njena prva samostalna izložba.

Jovan Lazarević – Joker rođen je 28. jula 1954. godine u Kovinu. Likovno se samostalno formirao. Slikarstvom je počeo da se bavi krajem osamdesetih. Do sada je izlagao na više kolektivnih izložbi u Vojvodini, a sa velikim uspehom učestvovao je i na zonskim smotrama likovnih stvaralaca. Živi i radi u Kovinu.

Izložba će biti otvorena do 15. avgusta.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.