Velikani rok scene imaju „Rezervni plan”

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Nov.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velikani rok scene imaju „Rezervni plan”

Mesec dana nakon objavlјivanja prvog albuma „Vidi šta ću ti reći” pančevačka grupa „Rezervni plan” osvojila je i nagradu „Beogradski pobednik” za najbolјi debitantski album u kategoriji rok muzike u 2014. godini. To priznanje dodelјeno je članovima benda 11. novembra u Domu sindikata u Beogradu.

U okviru manifestacije „Beogradski pobednik”, koja se održava tradicionalno svake godine, dodelјuju se nagrade za sve muzičke žanrove. U borbi za nagradu u svojoj kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << pančevačka petorka imala je konkurenciju od 250 bendova iz regiona, od kojih su samo četiri ušla u uži izbor. Sada već izuzetno popularna pančevačka petorka koju čine: Bojan Košić (vokal), Vladimir Mandić (bas-gitara), Aleksandar Travica (gitara), Bojan Ilić (klavijatura) i Zoran Galović (bubnjevi) nije očekivala da će nagrada doći odmah nakon promocije prvog albuma.

– Iskreno, nismo očekivali da ćemo tako brzo nakon izdavanja albuma postati i laureati „Beogradskog pobednika” i naći se u društvu velikana, poput „Riblјe čorbe” i Dada Topića. Zahvalјujemo „Long pleju”, kao i svima koji su bili uz nas sve ove godine, a posebno našoj vernoj publici, bez koje sve ovo što radimo ne bi imalo nikakvog smisla – izjavio je gitarista benda Vladimir Mandić.

Članovi pančevačkog benda imali su priliku da na dodeli nagrade „Beogradski pobednik”, rame uz rame, zasviraju i s velikanima eks-Ju rok scene, kao što su „Riblјa čorba”, Dado Topić i Viktorijaˮ. Naši sugrađani kažu da su im veliku motivaciju davali upravo rok bendovi nekadašnje Jugoslavije, kao i to da su izmene u pesama bile neizbežne, a sve u cilјu približavanja njihove muzike publici ovog doba.

– Odrastali smo uz „Čorbu”, „Bijelo dugme”, „Prlјavo kazalište”, „Ju grupu” i to je svakako ostavilo uticaja na autorski rad benda. Ponosni smo što smo među velikanima naše scene tražili inspiraciju. Jednostavno, od korena se ne može pobeći. Trebalo je to samo prepakovati u trend novog veka i prilagoditi današnjoj publici – rekao Mandić.

Svi poklonici dobrog domaćeg roka album prvenac „Rezervnog plana” mogu naći u Beogradu, u prodavnici „Jugotona” i knjižari „Vulkan”, zatim u Pančevu, u prodavnici „Anelo” u „Aviv parku” i frizerskom salonu „Just Cut”, a pesme se mogu naći i na „Dizeru” i „Ajtjunsu”.

„Rezervni plan” će povodom proslavlјanja osvajanja nagrade održati i svirku za svoje fanove 22. novembra u kafeu „Teatar” u Pančevu od 22 sata. Već 29. novembra uslediće nastup u starčevačkom pabu „Neolit”.

J. K.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.