VLAŠKA NARODNA STRANKA SE OBRATILA GRAĐANIMA

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Dec.2023, 06:32

VLAŠKA NARODNA STRANKA SE OBRATILA GRAĐANIMA

Predizborno pismo VNS, predstavljeno na jučerašnjoj konferenciji za medije, objavljujemo u celini
Poštovani građani,
u svetlu dolazećih izbora, budući da Vlaška narodna stranka nema drugih medijskih mogućnosti, odlučio sam da vam se obratim na ovaj način.
Kao što većina vas zna, Vlaška narodna stranka je manjinska partija vlaške nacionalne majine u Srbiji i postoji od 2004. godine, gotovo 20 godina.
Vlaška narodna stranka, (skraćeno VNS) izlazi na predstojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << izbore u okviru koalicije manjinskih stranaka ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ-KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU.
Mada je kao manjinska partija formirana sa ciljem očuvanja identiteta vlaške manjine, VNS je tokom vremena silom prilika bila primorana da se bavi i krupnim političkim temama, poput regionalne politike, ekologije, ekonomije, školstva, medija itd.
Za ovih 20 godina dosledno smo poštovali naš program i principe a time i glasove onih koji su nam ukazali poverenje. Izneverili smo jedino naše protivnike i sve one zlonamerne koji o nama šire laži i dezinformacije.
Da bi smo vam predstavli šta VNS jeste i šta hoće, naglasićemo šta VNS nije i šta neće:
VNS nije interesna grupacija koja želi da prevari glasače i dođe do pozicija radi zloupotrebe poverenja glasača, potkradanja državnih fondova ili rasprodaje resursa tajkunima i stranim kompanijama. VNS nije tajno kontrolisan od strane tajkuna, stranih zemalja ili velikih kompanija, već od članstva. Pošto, sem našim glasačima. nikome sa strane ne polažemo račune, ostajemo čvrsto dosledni u poštovanju predizbornih obećanja. VNS nije ektremistička organizacija koja želi da napravi neki problem, naprotiv, vidimo sebe kao rešenje, stalo nam je do mira u Srbiji, jer jedino tako vidimo i šansu za opstanak Vlaha.VNS se dosledno zalaže za poštovanje zakona i ustava koji se paradoksalno i često krše upravo od strane vlasti. VNS nije samo partija Vlaha već je otvorena i za građane drugih etničkih grupacija koji se identifikuju sa politikom VNS. Sa jučerašnje konferencije za novinare VNS Šta VNS zapravo hoće:
VNS želi pre svega Srbiju kao razvijenu višenacionalnu multikulturalnu demokratiju zasnovanu na vladavini zakona, te nučnim činjenicama i profesionalnoj upravi. VNS  želi slobodne medije, kvalitetno školstvo, zdrastvo, efikasnu državnu upravu, poštovanje prava manjina, razvijenu ekonomiju, smanjenje socijalnog raslojavanja i zdravu životnu okolinu. VNS  želi takav sistem u Srbiji koji bi po ugledu na razvijene demokratije omogućavao građanima da zaista imaju učešće u vlasti i politici i da tako realno utiču na svoju sudbinu. I da , ratzumljivo, ne služe samo kao glasačka mašinerija.  Srbija, dakle, treba da izvrši ozbiljne reforme koje svaka vlast izbegava već 35 godina. To su istovremeno i osnovni uslovi da bi se popravila pozicija vlaške manine u Srbiji zbog čega će VNS  takvo, pozitivno rešenje nedvosmisleno podržati. VNS će  kao i do sada zadržati fokus aktivnosti na vlaškoj manjini i gorućim problemima koji tište ovu zajednicu. Jedan od najvećih jeste prodaja rudarskih resursa na velikim područijima istočne Srbije koja su naseljena pretežno Vlasima. Visok stepen korupcije, neadekvatna eksproprijacija zemljišta koja se pretvorila u otimačinu i nepoštovanje ekoloških i drugih standarda, preti da ugrozi fizički opstanak vlaške manjine na ovim prostorima. Tako nešto je nedopustivo u 21. veku u jednoj evropskoj zemlji.
VNS je jedina stranka koja je svo vreme bila sa zajednicom i imala aktivnosti u cilju zaštite prava ugroženih i ukazivanja na probleme koje drugi svesno ignorišu u nameri da ih prikriju.
Borba za naš identitet jeste istovrmeno i naša dosledna borba za našu zemlju, vodu i vazduh, da ostanemo svoji na svome, ali pre svega i borba za slobodu odlučivanja. VNS će  nastaviti ovu borbu u interesu svih građana a ne samo vlaške manjine. Zato nam je potrebna vaša podrška da kroz republički parlament postavimo ove teme kao jedan od ključnih problema.
Izađite na izore i glasajte za našu koaliciju pod rednim brojem 10.
Predsednik Vlaške narodne stranke,                                                                            dr Predrag Balašević, kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije
 
Članak VLAŠKA NARODNA STRANKA SE OBRATILA GRAĐANIMA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.