VLADA SRBIJE DONELA UREDBU O PODSTICAJU RURALNOG TURIZMA

Izvor: TimockeVesti.net, 09.Feb.2024, 05:31

VLADA SRBIJE DONELA UREDBU O PODSTICAJU RURALNOG TURIZMA

U najnovijem koraku ka unapređenju ruralnog turizma, Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja. Ministarstvo turizma i omladine saopštilo je da će se po prvi put za ovu svrhu bespovratno dodeliti 150 miliona dinara.
Pravo na ova sredstva imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista. Ovaj novi podsticaj namenjen je dogradnji, rekonstrukciji i dodatnom opremanju postojećih ugostiteljskih >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << objekata za smeštaj, prenosi Beta u svom izveštaju.
Prema saopštenju Ministarstva turizma i omladine, maksimalna visina podsticaja po projektu iznosiće 2,9 miliona dinara. Ipak, korisnici će morati da obezbede sopstveno učešće u iznosu od deset odsto ukupne vrednosti investicije.
Javni poziv za podnošenje zahteva za sredstva biće dostupan na zvaničnom sajtu Ministarstva turizma i omladine osam dana nakon stupanja na snagu Uredbe. Ovo znači da će zainteresovana domaćinstva moći da konkurišu za podršku u skladu sa novim uslovima i smernicama Vlade Srbije.
Ovaj potez predstavlja ključni korak ka podsticanju ruralnog turizma u zemlji, istovremeno pružajući podršku lokalnim zajednicama. Uvođenje bespovratnih sredstava otvara nove mogućnosti za razvoj turističkih destinacija izvan urbanog područja, doprinoseći očuvanju tradicije i kulturne baštine Srbije.
Članak VLADA SRBIJE DONELA UREDBU O PODSTICAJU RURALNOG TURIZMA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.