Izvor: Pančevac-online.com, 04.Jun.2023, 09:43

VERNICI SLAVE JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PRAZNIKA Danas su Svete Trojice! Kuće i crkve se ukrašavaju zelenilom, a ovo su ostali običaji!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici praznuju jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika – dan Svete Trojice, koji se još zove Duhovi i Silazak Svetog duha na apostole. Slavi se tri dana, a crkve su okićene zelenim grančicama i posute travom. Praznik se smatra rođendanom crkve Hristove. Spada u najznačajnije hrišćanske praznike i proslavlja se tri […] The post VERNICI SLAVE JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PRAZNIKA Danas su Svete Trojice! Kuće i crkve se ukrašavaju zelenilom, a ovo su ostali običaji! appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Danas je Duhovski ponedeljak, prema verovanju dobar dan za početak poslova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2023, 06:36

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici tri dana praznuju dan Silaska Duha Svetoga na apostole. To najbolje pokazuje koliko je ovaj praznik, u narodu nazvan Duhovi ili Trojice, rođendan Hristove crkve, važan i poštovan. Danas je Duhovski ponedeljak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.