Uspešna odbrana utopije

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Okt.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna odbrana utopije

Poslednji dan sedmodnevnog Festivala nesvrstanog stripa „Novo doba” održan je u našem gradu u nedelju, 5. oktobra, u okviru „GRRR! Programa”, koji uređuje i vodi Aleksandar Zograf. Reč je o beogradskoj manifestaciji koja okuplja strip-autore i muzičare iz celog sveta s ciljem predstavljanja nezavisne, alternativne i avangardne strip-scene i srodnih umetničkih grana i obuhvata čitav niz izložbi, koncerata, radionica, tribina…

Kao i svake godine, jedan segment programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << održan je u „Elektrici”. U toj galeriji je otvorena izložba radova pod nazivom „Odbrana utopije” i prezentovana je istoimena publikacija, a u tom projektu su učestvovali Ivica Stevanović, Željko Pahek, Zoran Janjetov, Lazar Bodroža, Milan Pavlović alijas Mr. Stocca, kao i naši sugrađani Aleksandar Zograf i Boris Stanić. Uz to, priređena je pančevačka promocija grafičkog romana „Vlaga, mraz i so” Helene Klakočar, hrvatske strip-autorke nastanjene u Holandiji.

U nastavku večeri u dvorani „Apolo” prikazani su eksperimentalni filmovi Džefa Kina i koncerte su održali sastav „The Cyclist Conspiracy” iz Beograda i projekt-bend Zdenka Franjića „Babilonci” iz Zagreba.

D. M.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.