Uspesi učenika Tehničke škole Prota Stevan Dimitrijević

Izvor: Aleksinac.net, 02.Jul.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspesi učenika Tehničke škole "Prota Stevan Dimitrijević"

U toku ove školske godine učenici Tehničke škole Prota Stevan Dimitrijević postigli su fantastične rezultate na brojnim takmičenjima i smotrama, kako sportskim, tako i literarnim, likovnim i drugim vidovima.

Jedan od najvećih uspeha je prvo mesto Luka Zavišić na konkursu koji je priredila redakcija Svetosavsko zvonce i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, konkurs je nosio naziv PORODICA. Video-foto zapis učenika naše škole osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << je drugo mesto. Saradnici su profesori Lidija Bujić i Radisav Nasković.

Literarni i likovni konkurs Crvenog krsta "Krv život znači" pokazao je veliko interesovanje učenika, a najbolji su bili: Marija Spasić, Jovana Stefanović, Kristina Marković, Slađana Anđelković, Violeta stanković, Anđela Marković, Veljko Jovanović, Luka Zavišić i Filip Gligorijević. Svi učenici su nagrađeni.

Na smotri "Čitalića" Dragana Urošević zauzela je treće mesto.

Tokom maja meseca u Nišu je organizovana izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola na kojoj su se našli i brojni radovi učenika Tehničke škole.

Nikola Milojković. naš matrurant, je na Regionalnom takmičenju u Leskovcu - oblast mašinstvo, osvojio prvo mesto, a na Republičkom takmičenju drugo mesto.

Na prolećnom literarnom konkursu, književnog kluba " Velimir Rajić " učenici Tehničke škole su pokazali svoju kreativnost i osvojili:

Prvo mesto - Kristina Mijatov,

Drugo mesto - Luka Zavišić,

Treće mesto - Marija Saitović,

posebnu nagradu "Mladi za mlade "dobio je Marko Kostić.

Na Okružnom prvenstvu u atletici Predrag Krstić osvojio je prvo mesto. Rukometašice, fudbaleri, stonoteniseri.. sa svakog takmičenja donosili su medalje i nagrade..

Akcija "Tvojih 5 minuta" pokazala je da mladi davaoci krvi znaju šta znači pružiti nekome priliku da nastavi dalje.

Hor Tehničke škole pod dirigentskom palicom Milje Milovanović učestvovao je na smotri horova ali i na manifestaciji praznik muzike.

Mladi istoričari - Đorđe Stojković, Viktorija marković, Jovana Milenković, Anđela Milčić, Jovana Stevanović, Tamara Grujić i Jelena Milanović razbijaju predrasude da je istorija zamorna nauka.

Jedna od poslednjih akcija u organizaciji Karitas-a Beograd je projekat Korak po korak, gde su učenici Tehničke škole, članovi VKTŠA- Volonterski Klub Tehnička Škola Aleksinac, zajednički sa osobama sa smetnjama u razvoju oplemenili prostor MNRL-a (Biblioteka igračaka).

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.