Um klade valja, štela caruje

Izvor: 025info.rs, 07.Maj.2015, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Um klade valja, štela caruje

Osnovna škola “Mladost” u Prigrevici ove godine dobila je izuzetno visoku ocenu, četiri, za kvalitet rada i rukovođenje. Zadovoljni su i  roditelji, koji na kraju svakog polugodišta anonimno ocenjuju rad škole. Do sada je 90% njih imalo pozitivan utisak. Zaslužna za to je direktorica Evica Ostojić, koju podržavaju i kolege. Ipak, postoje i oni koji nisu deo ovog kolektiva, ali smatraju da direktorica ne doprinosi dovoljno radu škole i da joj se mora pronaći zamena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs <<
Konkurs za direktora raspisan je 01.04.2015. godine. Na proširenoj sednici Nastavničkog veća biralo se između tri kandidata. Od 39 glasova, Evica Ostojić dobila je 36 glasova, Đuro Mataković jedan glas, dok  Goran Kecman nije dobio nijedan. Dva listića bila su nevažeća.

Ipak, 29.04.2015. godine Školski odbor donosi odluku da se na mesto direktora imenuje Goran Kecman. Bez ijednog osvojenog glasa nastavničkog veća, dobio je pet glasova školskog odbora, u odnosu na četiri glasa za Ostojićevu.

Nastavničko veće ove škole oštro je osudilo, kako kažu, pritisak na predstavnike Saveta roditelja u Školskom odboru, za koje smatraju da su primorani da zastupaju lične interese, a ne interese škole. Veruju da im se preti otkazima, u slučaju da glasaju za direktoricu koju je podržao ceo kolektiv. Roditelji su prikupili više od 500 potpisa za podršku Evici Ostojić, a nastavnici najavljuju štrajk.

Neimenovani izvori bliski opštinskoj kolaciji SPS DS SDPS SRS tvrde da se Goran Kecman odmah nakon kandidaovanja pohvalio činjenicom da ga predsednik saveta mesne zajednice Prigrevica, Ilija Drljača (SPS), šalje da bude direktor škole. Pitaju se da li procedure više ne važe. Smatraju da se ovim narušava ugled škole, radnika i učenika, koji su zajedno postizali uspehe. Promoviše se propast moralnih vrednosti, a ono što su i  sami meštani Prigrevice gradili, u jednom potezu obezvređuje se i uništava.

Zapošljavanje “preko veze” na osnovu političkih zasluga i poltronskih poena uobičajena je stvar u Srbiji. Štela caruje, jer je um potisnut i nedovoljno cenjen. Nedovoljno jak da se izbori, može da uspe jedino uz podršku onih koji znaju da prepoznaju prave vrednosti. Sve osim imenovanja  Evice Ostojić bilo bi nepravda i šteta naneta kolektivu, veruju u osnovnoj školi “Mladost”.

Saopštenje koje je stiglo na našu adresu, pročitajte u celosti ovde.

025info tim

email: redakcija@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.