Udruženje žena iz Padine održalo tradicionalnu manifestaciju

Izvor: Pančevac-online.com, 13.Nov.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje žena iz Padine održalo tradicionalnu manifestaciju

U Padini je u nedelju 11. novembra održana tradicionalna manifestacija posvećena bundevi. Udruženje žena iz ovog mesta je zabavu organizovalo 11. godinu za redom i ugostilo predstavnice 13 vojvođanskih udruženja žena.

„Njeno visočanstvo bundeva – hrana i lek“ naziv je manifestacije koju 11 godina organizuje Udruženje žena iz Padine. Ova nesvakidašnja zabava je svake godine obogaćena novim programom i sadržajima. Trpeze su i ovoga puta bile pune ukusnih slanih i slatkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << poslastica od bundeve a i sama prostorija bila je dekorisana u skladu sa nazivom manifestacije.

Žene iz Padine ugostile su do sada najveći broj članica udruženja žena iz opštine Kovačica i vojvođanskih udruženja. Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali predstavnici lokalne samouprave, mesne zajednice iz Padine, kao i predstavnike ustanova, organizacija i udruženja iz opštine Kovačica. Deo manifestacije je i izbor najboljeg jela od bundeve. Prema oceni petočlane komisije, kojom je predsedavala Daniela Kovač Kutalek prvo mesto osvojilo je Udruženje žena “Janošičanka” iz Janošika, drugo žene iz Pivnica a treće Udruženje žena “Crepajke” iz Crepaje.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupile su članice padinskog udruženja žena, i gosti : solistkinja Ivana Njemoga, folklorni ansambl „Holubička“, dok je poeziju čitala Anastasia Ondrik.

Prisutni su imali priliku da okušaju sreću u tomboli, a nagrade su obezbeđene zahvaljujući brojnim preduzetnicima, umetnicima i ljudima dobre volje.

Manifestacija se neprekidno organizuje od 2009. godine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opštine Kovačica. Od 2013. godine podršku Udruženju žena Padina pri organizaciji manifestacije pruža i Poljoprivredna savetodavna služba Institut Tamiš iz Pančeva i to vidu predavanja i radionica, čije su teme vezane upravo za bundevu.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.