UČENICI GIMNAZIJE “NIKOLA TESLA” ORGANIZOVALI MUZIČKO-POETSKI PROGRAM

Izvor: Radio Dunav, 27.Mar.2013, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UČENICI GIMNAZIJE “NIKOLA TESLA” ORGANIZOVALI MUZIČKO-POETSKI PROGRAM

Učenici muzičke i literarne sekcije apatinske Gimnazije “Nikola Tesla” organizovali su sinoć u Narodnoj biblioteci izuzetno uspešan muzičko-poetski program. Na večeri su se, u nešto manje od sat vremena, smenjivali stihovi poznatih pesnika i pesme domaćih i stranih grupa i pevača.

Poeziju su recitovale učenice Milana Novković i Sanja Marjanović, dok su sa nekoliko blokova pesama u muzičkom delu nastupile Milica Maleš, Stanislava Vučetić, Ilijana Opačić, Renata Šlegl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << i Milica Zorić.
Literarnu sekciju uspešno vodi profesorka srpskog jezika i književnosti Vera Jančić, a muzičku sekciju profesor istorije Dalibor Dragović, koji je na gitari, zajedno sa učenikom Vukom Mijatovićem, pratio poznate numere kojima su učenice ulepšale veče svim prisutnima.

Sličan program, prema rečima profesorke Jančić, učenici priređuju često u školskoj biblioteci, ali i povodom obeležavanja značajnih datuma.
Ovo muzičko-poetsko veče svojim prisustvom podržali su i predstavnici Kancelarije za mlade opštine Apatin.
Veselin Mašić

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.