U fokusu izložbe “Sjaj zvezda” globalne i lokalne političke aktuelnosti

Izvor: Megafon.co, 24.Nov.2020, 14:09

U fokusu izložbe “Sjaj zvezda” globalne i lokalne političke aktuelnosti

Izložba digitalnih grafika “Sjaj zvezda” Miljane Radenković otvara se u utorak, 24. novembra, u Galeriji Niškog kulturnog centra, najavljuju iz ove ustanove. Izložba traje do 9. decembra 2020. godine.
Autorka nastavlja da kritički preispituje društvenu stvarnost i promišlja o istorijskim, ideološkim, društvenim uslovima savremenosti. S tim da ovoga puta u fokus svog istraživanja postavlja političke aktuelnosti, globalne i lokalne.
“Miljana Radenković zauzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << društveno odgovoran stav, a svoju kritiku savremenog društva izražava čitljivim vizuelnim formama koje publika trenutno prepoznaje, ali kompleksno tumači. Svoje angažovane stavove otvoreno zastupa, premda domete istih „ograničava“. Poruke ostavlja na danas već tradicionalnom mediju plakata/printa velikog formata zadržavajući tako svoju (primenjenu) umetnost u (galerijskom) prostoru umetnosti”, objašnjava doc. dr Mia Arsenijević, slikar i teoretičar umetnosti i medija.
O autorki izložbe Miljana Radenković diplomirala je i master akademske studije završila na Fakultetu umetnosti u Nišu, na studijskom programu Grafički dizajn. Doktorirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Primenjene umetnosti i dizajn. Radi kao asistent na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu. Ostvarila je niz realizovanih projekata i publikovanih radova iz oblasti grafičkog dizajna. Dobitnik je više nagrada u domenu primenjenih umetnosti. Priredila je 25 samostalnih izložbi i učestvovala na više od 150 kolektivnih postavki u zemlji i inostranstvu (Japan, Kipar, Rusija, Češka, Brazil, Portugal, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Bugarska, Makedonija, Crna Gora i Srbija). Član je ULUPUDS-a.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.