U Somboru otvorena izložba Bogatstvo duha

Izvor: 025info.rs, 19.Feb.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somboru otvorena izložba Bogatstvo duha

Povodom Dana grada Sombora, 17. februara, Grad Sombor, Ambasada Australije u Beogradu i Gradski muzej Sombor organizovali su izložbu slika australijskih Aboridžina pod nazivom "Bogatstvo duha — Treasures of the Spirit". U prisustvu velikog broja prijatelja muzeja i Sombora proslavljen je Dan grada Sombora još jednim događanjem i u Muzeju.

Na svečanom otvaranju izložbe u Gradskom muzeju Sombor pozdravnim rečima obratili su se gradonačelnik grada Sombora Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << Todorović i direktor Gradskog muzeja Sombor Branimir Mašulović. Izložbu je otvorila Melinda Rio, prvi sekretar i konzul Ambasade Australije u Srbiji. U delegaciji iz Ambasade Australije u Srbiji bila je i Irena Milojković, savetnik za medije, kulturu i politiku, kojoj se organizatori zahvaljuju na lepim rečima.

Ukoliko želite da posetite jednu veoma zanimljivu i jedinstvenu izložbu, da se upoznate sa Tjukurpa vizijama, koje povezuju san i javu, Gradski muzej Sombor je narednih deset dana za vaš pravi izbor.

Izložba predstavlja kolekciju štampanih radova grupe umetnika, starosedelaca ovog kontinenta, pustinjskih umetnika iz udaljenih oblasti Pitjantjatjara Yankuntjatjara, tj. zapadnih delova prostrane australijske pustinje. Narod Pitjantjara Jankunjatjatjara živi u zapadnom delu prostrane australijske pustinje u čak tri države ovog kontinenta: Severno–južnoj Australiji, istočnom delu Zapadne Australije i u južnom regionu Severne teritorije ove zemlje. Uprkos svemu, ovo pleme je uspelo da sačuva svoj prvobitni vizuelni izraz, odnosno kulturu kroz predanja izraženu u likovnoj formi sa ciljem da njihov "san", odnosno religijska suština bića, ostane sačuvana za generacije koje dolaze.

Izložba je otvorena od 17. do 27. februara 2015. godine, svakim radnim danom od 9 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati i nedeljom za najavljene grupe pozivom na telefon 025/422-728.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Izložba "Srbija u srcu čeha - Vladislav Titelbah i njegovo vreme"

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Feb.2015

BEOGRAD – Istorijski muzej Srbije nastavlja da upoznaje javnost sa umetničkim delima iz svojih zbirki. U izložbenom prostoru ovog muzeja, na Trgu Nikole Pašića br. 11, od danas se može posetiti izložba „Srbija u srcu Čeha – Vladislav Titelbah (1847-1925) i njegovo vreme“.. .  . Izložbu...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.