U Smederevu kviz na temu Prvog svetskog rata

Izvor: KovinEkspres.rs, 04.Dec.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Smederevu kviz na temu Prvog svetskog rata

U Galeriji savremene umetnosti Smederevo, gde je nedavno otvorena izložba “Smederevo u Velikom ratu”, u petak 5. decembra 2014. u 18 časova biće održano kviz takmičenje učenika smederevskih škola na temu Prvog svetskog rata.

Organizatori kviz takmičenja pod nazivom “Čujte Srbi, čuvajte se sebe” su: OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu i Udruženje potomaka ratnika 1912-1918. godine Smederevo. Na takmičenju će učestvovati dve ekipe – učenici Gimnazije Smederevo >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << i OŠ  “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu. Svi učesnici takmičenja biće nagrađeni prigodnim nagradama (knjige i časopisi), a pobednička ekipa biće nagrađena i nagradnim putovanjem “Tragovima predaka” u organizaciji Udruženja potomaka ratnika 1912-1918. godine Smederevo.

Autor i voditelj kviza je Dobrica Jovičić, nastavnik istorije u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu. Članovi žirija su: Milosav Čolović, istoričar i nekadašnji direktor Muzeja u Smederevu, kao i nastavnici istorije Radomir Ranković i Miloš Pirivatrić. Voditelj programa je Danica Maksimović. U okviru programa učestvovaće Miroslav Lazić, kustos Muzeja u Smederevu i jedan od autora izložbe “Smederevo u Velikom ratu”, kao i učenici Muzičke škole “Kosta Manojlović” u Smederevu, koji će imati nekoliko muzičkih trenutaka.

Koristimo priliku da Vas podsetimo da je 21. novembra ove godine u Galeriji savremene umetnosti Smederevo svečano otvorena izložba „Smederevo u Velikom ratu“ koja će biti postavljena do 21. decembra. Ulaz je slobodan.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Izložba slika i crteža Nore Mesaroš od 5. do 19. decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2014

Samostalna izložba slika i crteža Nore Mesaroš biće otvorena u petak 5. decembra u 19.00 časova u galeriji Kuće Vojnovića. Izložba nosi naziv "Crteži" i za posetioce će biti otvorena do 19. decembra 2014. godine...Nora Mesaroš je rođena 1990. godine u Zrenjaninu. Od 2009. do 2013. godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.