Izvor: Radio Dunav, 09.Nov.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SOMBORU SMEŠTENA 122 MIGRANTA IZ AVGANISTANA

Registrovani migranti u prihvatnom centru čekaju prelazak mađarske granice a smešteni su posredstvom Komesarijata za izbeglice i migracije. Prvu grupu migranata u prihvatnom centru izgrađenom zahvaljujući donaciji Fondacije „Help“ i Komesarijata posetila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. – Bićemo u toku sa svim dešavanjima pošto se očekuje da boravak migranata neće biti kratkotrajan na dan-dva već duže. Policija, Crveni krst, zdrastvo i grad, preduzeće sve neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << mere da migranti dobiju šta im treba a građani se osećaju bezbedno-rekla je Golubovićeva. Zlatko Milićević, poverenik Komesarijata u Somboru napominje:- Porodice su registrovane, dobile su brojeve potrebne za dalji regularni prelazak u Mađarsku. Od 122 lica iz Avganistana u objektu je 68 dece, 27 žena i 28 mauškaraca. To je maksimalan broj kojem možemo garantovati u prihvatnom centru zbog kapaciteta higijenske i druge uslove-rekao je Milićević.
Crveni krst će pripremati tri obroka dnevno. Hranu za distribuciju je obezbedio CK Srbije i fonadacija „Help“ iz Beograda.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.