Izvor: Radio Dunav, 11.Feb.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ČETVRTAK DAN ŽALOSTI U SRBIJI

Povodom tragične pogibije šest građevinskih radnika iz Srbije, koji su stradali u požaru na ruskom poluostrvu Jamalu, Vlada Srbije je proglasila 12. februar za Dan žalosti u Srbiji.
Tim povodom Radio Dunav obaveštava sve slušaoce i klijente da će u četvrtak prekinuti emitovanje svih reklamnih poruka koje su ranije dogovorene.Pored reklamnih poruka, prekidamo emitovanje humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom.
Propisi o obeležavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << danu žalosti
Zastave na javnim objektima biće spuštene na pola koplja, mediji će povodom dana žalosti prilagoditi svoj program, a u školama i na javnim manifestacijama minutom ćutanja biće odata pošta žrtvama.
Izdavači novina dužni su da u danima žalosti odštampaju izdanja u crnoj boji navodeći na prvoj strani odluku o proglašenju dana žalosti i proglašenju njegovog obeležavanja.
I muzeji, pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture obavezni su da prilagode svoje programe danu žalosti.
Na sportskim manifestacijama pošta postradalima odaje se minutom ćutanja i spuštanjem zastava na pola koplja.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Srbija sutra žali za 6 radnika nastradalih u Sibiru

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015

BEOGRAD - U Srbiji će sutra, u četvrtak 12. februara, biti Dan žalosti zbog pogibije šestorice radnika iz Srbije u požaru na ruskom poluostrvu Jamal...Vlada Srbije je Dan žalosti proglasila povodom tragičnog događaja na ruskom poluostrvu Jamal, gde je u požaru u nedelju 8. februara stradalo...

Nastavak na Kurir...

Srbija u žalosti, zastave na pola koplja

Izvor: Mondo, 12.Feb.2015, 02:01

U Srbiji je danas Dan žalosti zbog pogibije šestorice srpskih radnika u požaru na ruskom poluostrvu Jamal...Foto: Arhivska fotografija..Povodom tragične pogibije šest građevinskih radnika iz Srbije, koji su stradali u požaru u Sibiru, zastave će biti spuštene na pola koplja...Požar je izbio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.