Izvor: Pančevac-online.com, 09.Jan.2020, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tibiskus izabrao knjigu godine

Članovi Savet izdavačke kuće „Tibiskus“ iz Uzdina, sastali su se u subotu 4. januara, u Rumunskoj kući gde je održan je izbor za knjigu godine.

Savet je radio u sastavu : predsednik Joca Bulik i članovi Danijela Radu, Anjička Barbu, Todor Ramjanc i Danijel Susa, birali su između šest knjiga štampanih tokom izdavačke 2019. godine.

To su knjige : „Pisao si istoriju na ognjištu“, autora Štefana Silve, „Ovo je ta žena“, autora Vasilea Morara, čiji je prevod >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << na srpski jezik uradio Vasile Barbu, „Na strumana duše“, autora Jonela Stojica, „Pet roterdamskih pesama“, autora Danijela Krudua, a prevod na srpski je takođe uradio Vasile Barbu, zatim „Zbornik radova međunarodnog simpozija Znameniti Banaćani“, i „Žudnja u Banat“, autora Đurice Krstina, čiji je prevod na rumunski jezik uradila Anjička Barbu.

Prema oceni članova Saveta, za knjigu godine proglašena je knjiga poezije „Pisao si istoriju na ognjištu“ temišvarskog pesnika Štefana Silve. Jonel Stojic, pesnik iz Novog Sada je za knjigu memoara „Na strumana duše“ dobio specijalnu nagradu, a nagrada za najbolji prevod je pripala zbirci poezije „Žudnja u Banat“.

Nagrada za knjigu godine biće uručena 2. februara u okviru svečanosti pod nazivom Most svetlosti.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.