Sve laži koje je Mića Jovanović rekao proteklih par dana

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Jun.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve laži koje je Mića Jovanović rekao proteklih par dana

Bivši rektor i aktuelni vlasnik privatnog univerziteta Megatrend Mića Jovanović svakim se danom sve više zapliće u sopstvene laži.
Nizbrdo je krenulo kad je Mića Jovanović nespretno branio svog doktoranda, a sadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića. Uvredio je trojicu doktora nauka nazivajući ih „đačićima koji nisu imali pametnija posla“ već da analiziraju Stefanovićev doktorat.

- Da je ćutao i danas bi bio doktor - izjavio je za Peščanik Marko Milovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << naš naučnik iz Engleske koji je, revoltiran uvredom kolega, sa Miljanom Radivojević otkrio da Jovanovićev londonski doktorat ne postoji. Njihovo otkriće, objavljeno u tekstu na Peščaniku, potvrdio je i ministar prosvete i Londonski univerzitet.

Jovanović: Žele da mi otmu Megatrend
- Žele da mi otmu Megatrend. Na delu je dobro organizovana i finansirana kampanja s tim ciljem. Ključni čovek je Dragan Inđić, trećerazredni bosanski biznismen koji živi u Londonu - tvrdi Mića Jovanović.

Svoje ubeđenje zasniva na hakovanim mejlovima koji su „stigli na njegovu i još 50 drugih adresa“.

Ostaje pri tvrdnji da njegov doktorat u Londonu postoji.

- Već deset dana objašnjavam da sam doktorirao u instituciji koja se zove Britanski nacionalni savet za akademska zvanja. Sad vidim da ministar Verbić hoće da proverava i moj mariborski doktorat. Mogu samo da mu poručim da studenti Megatrenda pišu ozbiljnije i obimnije seminarske radove nego što je njegov doktorat od 95 strana - kaže Jovanović. On je potvrdio pisanje sajta „Dojče vele“ da više ne postoji mreža Megatrend univerziteta.

- Zatvorili smo ih pre godinu i po dana zbog nerentabilnosti - objasnio je Jovanović.

Za svoj prosek na FPN kaže da je 7,5 i da je već bio pripravnik kod Danila Ž. Markovića kada je konkurisao za asistenta i odbijen. Kaže da nikad nije polagao ispit predstavljajući se kao slepa osoba, kao što je ispričao profesor Ilija Vujačić: Profesoru Vujačiću nisam mu išta nažao uradio. Sad ću početi da istražujem njegovu akademsku karijeru - rekao je Jovanović. S. Palić

Nakon toga Jovanović podnosi ostavku na mesto rektora Megatrenda.
Cela stvar je eksplodirala u nedelju uveče kada je Jovanović trebalo da gostuje u „Utisku nedelje“, ali se predomislio i otišao u emisiju na TV „Pink“ koja se emituje u istom terminu. A tu se čula nova verzija biografije. Doktorat više nije iz 1983, već 1989, i nije sa Londonskog univerziteta već Više poslovne škole.

- Novi podaci koje je Jovanović izneo o svom doktoratu potvrdili da on zapravo nema doktorat stečen, navodno, u Londonu 1983. godine - komentarisao je ministar prosvete Srđan Verbić ove nove laži i dodao da Ministarstvo prikuplja podatke i o Jovanovićevom drugom doktoratu u Sloveniji 1991.

Sve neistine bivšeg rektora Megatrenda

Doktorat i mentori

Mića Jovanović je u zvaničnoj biografiji navodio da je doktorirao 1983. godine na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka Londonskog univerziteta kod mentora Stivena Vuda. Sada tvrdi da je doktorirao 1989. na Višoj poslovnoj školi Londonu kod mentora Freda Sigltona (koji više nije živ).

Lažni prosek i lažni slepac

Tvrdio je da je oteran sa FPN gde je želeo akademsku karijeru, iako je imao sve uslove za asistenta, pa i prosek osam. Dekan FPN Ilija Vujačić izjavio je da je Jovanović imao prosek 7,22 i zbog toga nije mogao da uđe u izbor za asistenta. Vujačić je ispričao i da se Mića Jovanović kao student FPN lažno predstavljao kao slepa osoba na polaganju ispita kod jedne profesorke. Profesor FPN Zoran Stoiljković potvrdio je za „Blic“ da postoji priča o navodno slepom studentu.
- To je anegdota koju znaju svi koji su u to vreme radila na fakultetu. Reč je o pokojnoj profesorki Ljubinki Bogatić kod koje je Mića Jovanović polagao ispit. Baka Ljuba se Jovanovića setila prilikom odbijanja njegove kadidature za asistenta na FPN, rekavši: “A to je onaj što je kod mene slep dolazio da polaže” - seća se Stoiljković.

Mreža univerziteta

Nemačka novinska agencija „Dojče vele“ istražila je navodnu mrežu univerziteta Megatrenda u inostranstvu i utvrdila da nijedan ne postoji. Na sajtu Megatrend univerziteta doskora je stajalo kako ovaj univerzitet ima ispostave u Londonu, Beču i Tokiju. U registru vlade Ujedinjenog Kraljevstva nema ni traga univerzitetu Megatrend i njegovoj londonskoj poslovnoj školi. Međunarodni Megatrend univerzitet sa sedištem u Beču počeo je sa radom u letnjem semestru akademske 2011/12. godine. Austrijska Agencija za osiguravanje kvaliteta i akreditaciju u izveštaju 2013. godine navela da je zahtev za akreditaciju te škole povučen 4. aprila 2013. Što se tiče Japana, na nedavno uklonjenoj internet prezentaciji nije jasno gde se tačno nalazi sedište japanske ispostave Megatrenda, kao ni kakve programe i sertifikate nudi taj univerzitet - navodi „Dojče vele“.

Gostovanje u tv emisiji

Mića Jovanović je u SMS-u slagao i novinarku Olju Bećković kad joj je otkazao gostovanje u „Utisku nedelje“. U poruci koju je ona pročitala Jovanović kaže: „Poštovana gospođo Bećković, ostajem u Londonu još par dana, pa je to razlog što neću gostovati u vašoj emisiji.“ Međutim, on je u istom terminu gostovao na TV „Pink“ u emisiji „Teška reč“.
Izvor: Blic

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.