Izvor: 025info.rs, 30.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u Beogradu mogu da se izjasne i kao transrodne osobe

Zavod za zaštitu zdravlja studenata Beograda u upitniku za useljenje u studentske domove pod rubrikom "pol" ponudio je studentima da se izjasne i kao transrodne osobe. Lekari zavoda kažu da im transrodni studenti dolaze na pregled u Studentsku polikliniku, a u organizacijama studenata pozdravljaju ovakav primer. U Studentskom centru Beograda navode da se do sada nisu sretali sa zahtevima da transrodne osobe dobiju mesto u domu, ali kažu da za to nema nikakvih prepreka.   "Svaki student može da odredi sebe onako kako se oseća, a tako bi u svim drugim institucijama trebalo da bude", kaže za "Blic" dr Mile Paunović iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, dodajući da za ovakvu praksu postoje brojne preporuke.   Podaci iz upitniku, kako je navedeno na formularu, dostupni su isključivo lekarima Studentske poliklinike koji rade na useljenju u studentske domove.   "Imamo priliku da...

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Srpski studenti mogu da se izjasne i kao TREĆI POL

Izvor: Blic, 01.Dec.2018, 08:47

Beogradski Zavod za zaštitu zdravlja studenata u upitniku za useljenje u studentske domove pored opcija muški i ženski pol nudi mogućnost da se studenti izjasne i kao transrodne osobe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.