Štab oformio timove za izvršavanje vanrednih zadataka zaštite i spasavanja

Izvor: KovinEkspres.rs, 08.Feb.2012, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štab oformio timove za izvršavanje vanrednih zadataka zaštite i spasavanja

Opštinski Štab za vanredne situacije, na jučerašnjoj sednici , prvo je razmotreno stanje na putevima na teritoriji opštine Kovin, a potom predloženi Zaključak o obrazovanju stručno-operativnih timova za izvršavanje specifičnih zadataka zaštite i spasavanja. Komandant Štaba, Slavko Branković, prvo je dao reč, saobraćajnom inspektoru, Goranu Terziću koji je naglasio da su najveći problemi u saobraćaju u seoskim mesnim zajednicama gde većina puteva nije očišćena. Terzić je rekao da mesne zajednice nemaju potrebnu mehanizaciju, ali ni sredstva za angažovanje mehanizacije i ljudstva. On je istakao pozitivni primer Skorenovca gde je problem rešen tako što traktor 'Ratarstva' na koji je priključen improvizovani plug, čisti snežne nanose sa puteva u selu. Petar Stanimirov, načelnik Štaba, obavestio je prisutne da je sa Pančevcima postignut dogovor da se raščisti put do naselja Leanka, gde živi 12 porodica koje su odsečene od sveta, ali koje trenutno nisu zdravstveno, ili na neki drugi način drastično ugrožene. On je rekao i da je po naredbi viših instanci, on u narednom periodu dežuran non stop, sve do okončanja vanrednog stanja. Usvajajući izveštaj o stanju na putevima, predsednik Branković je najavio da će o konkretnijim merama na raščišćavanju puteva po selima biti više reči na sutrašnjoj sednici Štaba. U diskusiji više članova Štaba, istaknuta je potreba da se poverenici po selima više angažuju i svakodnevno do 14 časova obaveštavaju Opštinski Štab o stanju i konkretnim problemima sa kojima se meštani u seoskim sredinama suočavaju. Milče Milutinov, direktor Centra za socijalni rad obavestio je prisutne da je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku naložilo svim centrima aktivno uključivanje u rešavanju problema socijalno najugroženijih porodica, staračkih domaćinstava, invalidnih i drugih lica kojima je pomoć preko potrebna. Sekretar Crvenog krsta Kovin, Velinka Fara, izvestila je prisutne o merama koje ova organizacija preduzima. Ona je istakla da je u prvom redu broj toplih obroka u Narodnoj kuhinji Crvenog krsta povećan, a intenzivno se radi i na pripremanju odeće za najugroženije. Na kraju sednice, za izvršavanje specifičnih zadataka zaštite i spasavanje, obrazovano je ukupno 7 stručno operativnih timova. Nova sednica Štaba zakazana je za danas u 8 časova, javlja oficijelni opštinski sajt.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paraćinska Direkcija za izgradnju objavila 4 javne nabavke za održavanje i izgradnju puteva i ulica

Izvor: Gradnja-Online.com, 08.Feb.2012

Direkcija za izgradnju opštine Paraćin, za 2012. godinu, objavila je 4 javne nabavke velikih vrednosti, piše opštinski sajt.Ponude za izbor izvođača u prvoj fazi, odnosno njihovu kvalifikaciju za drugu fazu, za poslove održavanja ulica i puteva na teritoriji paraćinske opštine i izgradnju ulica...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.