Izvor: Soko-zabava.info, 29.Maj.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta bi sve trebalo da znate o ogrlicama za bebe

Kada bebi krenu da niču zubići ne zna se ko je na većim mukama, bebe ili roditelji. Na našem tržištu se mogu kupiti ćilibarske ogrlice za bebe koje ublažavaju simptome koji se javljaju prilikom rasta zubića.

Ćilibarske oglice za bebe su tradicionalni način koji pomaže bebama prilikom rasta zubića. Ove ogrlice za bebe su ručno rade i koriste se od trećeg do osmog meseca života kada su simptomi rasta najviše izraženi, međutim ove ogrlice mogu da se nose i kasnije jer generalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << utiču na stabilnost čitavog organizma. Pri nošenju ove ogrlice, ćilibar oslobađa eterična ulja koja su dokazano dobra za organizam ne samo beba već i ljudi generalno. Dizajn ćilibarskih oglica za bebe je maksimalno dobro prilagođen bebama. Više o dizajnu i modelima ogrlicama pogledajte ovde.

Potpuno su mekane, i između svake perle se nalazi čvor koji služi da ukoliko se oglica pokida ne dođe do raspadanja ostatka ogrlice.  Za odrasle ćilibarske oglice su dobre za one ljude koji imaju problem sa štitnom žlezdom, jer reguliše hormonski balans kod čoveka.

Bitno je ovu oglicu isprati pod mlazom mlake tekuće vode, i onda ogrlicu izložiti direktnoj sunčevoj svetlosti, tako se ogrlica puni i jača njeno dejstvo. Ćilibarske oglice nije dobro prenositi sa deteta na dete, jer svako dete ima neku svoju energiju koju nije dobro da prenosi na drugo dete. Ovakva ogrlica za bebe treba pripada isključivo jednom detetu.

Nicanje mlečnih zuba je jedan od problema sa kojim se bebe suočavaju već u trećem mesecu života. Roditelji su sa prvom ovom pojavom uplašeni, često traže savet i neko sredstvo za ublažavanje ovih neprijatnih simptoma za bebu. Kod rasta zubi javljaju se tegobe, u vidu oticanja desni, temperature, razdražljivosti. Prvi zubići se javljaju oko šestog meseca ali nije neobično da se oni jave i pre. Takođe, rast prvih zuba je praćen salivacijom pljuvačke i stalnog guranja ruku u usta može se desiti i blaga infekcija oko usta. Zato je potrebno dok niču zubići voditi računa o higijeni usta i ruku kod dece.

Bebi se tokom rasta zubića može pomoći tako što ćete bebi blago masirati desne sa nekim od preparata, dati paracetamol sirup protiv bolova ili koristiti ćilibarsku ogrlicu za bebe. Regaovanje na rast zuba je individualno, kod nekih beba rast prođe bezbolno dok kod nekih je to praćeno nekim tegobama.

Već sa rastom prvog zubića morate voditi računa higijeni usta, tako što ćete mekom četkicom i mlakom vodom bebi čistiti zubiće ili ako beba ne dozvoljava možete čistiti gazom bez upotrebe paste.

U prva tri meseca beba je usvojila ritam hranjena, kupanja, šetnji roditelji su sigurniji i opuštenij. Može u horizantalnoj liniji da okreće glavu, počinje da guče, prepoznaje poznate osobe. Koristi koordinaciju ruku i pokušava da dohvati predmet koji joj je poznat. Javlja se i socijalni osmeh, koji daje naznaku da beba prepoznaje objekat koji je ispred nje i to je prvi socijalni kontakt koji beba ostvaruje. Uživa da se igra sa ljudima iz svoj okruženja. Bebe uče od onog trenutka kada otvore oči, zato im od samog početka treba usaditi dobre i kvalitetne životne navike koje će ih pratiti celog života.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.