Za Srbe sa Kosova neprihvatljiv predlog Karla Bilta

Izvor: Blic, 27.Nov.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Srbe sa Kosova neprihvatljiv predlog Karla Bilta

Predlog ministra inostranih poslova Švedske Karla Bilta o uporednim razgovorima verovatno se odnosi na neki oblik plana "Ahtisari plus", a svaki oblik tog plana neprihvatljiv je za Srbe u pokrajini, izjavio je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

On je rekao da je potrebno organizovati nove pregovore o Kosovu i Metohiji i to pred Savetom bezbednosti UN, a ne pod pokroviteljstvom Evropske unije, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je najveći broj zemalja Unije priznao nezavisno Kosovo.

"Oni i ako imaju neku ideju za sever Kosova, onda je to da taj prostor ostane u okviru nezavisnog Kosova, što je za nas neprihvatljivo", rekao je on.

Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt predložio je da se uporedo sa razgovorima o tehničkim pitanjima izmedju Kosova i Srbije organizuju i razgovori EU - Kosovo, kako bi se došlo do rešenja za sever.

Bilt u pismu visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i komesaru za proširenje Štefanu Fileu ističe da je sever sada odvojen od ostalog dela Kosova više nego ikada i da se zbog toga EU nalazi pred dva izazova - da insistira na odbijanju podele Kosova ali i da nadje primenjivo rešenje za sever zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbima s Kosova neprihvatljiv Biltov predlog

Izvor: Mondo, 27.Nov.2011

Slaviša Ristić kaže da predlog Karla Bilta o razgovorima Prištine i Brisela o severu Kosova liči na plan "Ahtisari plus", koji je neprihvatljiv u bilo kom obliku.

Nastavak na Mondo...

Srbima neprihvatljiv plan Karla Bilta

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da se predlog ministra inostranih poslova Švedske Karla Bilta o uporednim razgovorima verovatno odnosi na neki oblik plana "Ahtisari plus", ali da je svaki oblik tog plana neprihvatljiv za Srbe u pokrajini...Ristić je rekao da je potrebno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbima neprihvatljiv plan Karla Bilta

Izvor: TvojPortal.com, 27.Nov.2011

Izvor:Vestionline Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da se predlog ministra inostranih poslova Švedske Karla Bilta o uporednim razgovorima verovatno odnosi na neki oblik plana "Ahtisari plus", ali da je svaki oblik tog plana neprihvatljiv za Srbe u pokrajini.. . . Ristić...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.